Реклама / Ads
0| 6446 |24.07.2015 НОВИНИ

К. Пенчев: Във ВСС всичко си е постарому

.
Константин Пенчев
Като стар съдия знам утвърдена максима и най-лошата спогодба е по-добра и от най-лошото решение. Да пожелаем успех на петата поправка на Конституцията. Това каза омбудсманът Константин Пенчев по БТВ.
 

 Разделянето на ВСС  не пречи на разделянето на ВСС . Скептичен съм дали КС  може да се произнесе предварително. Той не е консултантска фирма. Всичко е възможно. Очевидно всички имаме нужда от тази реформа, а тези които  нямат нужда, не могат да избягат от нея. Реформата, макар и с компромиси, ще върви. Трябва да се преустрои работата на ВСС .

 

Порочните неща там продължават. Там скандалите са периодични. Тази системата генерира  скандали, защото не се променя, не се реформира. Лозан Панов е един достоен магистрат, обясни той за шефа на ВКС .

Според него всичко идва от лошата ни съдебна система. С реформата ще се върне вярата на хората. Никой не говори с мен за маята  кандидатура. Мартин Димитров ми се обади в 12 без 5 и ми предложи. Мислех по този въпрос, но ако се бях отказал, още тогава щях да отида на поражение.

 

Видя ми се, че няма да е достойно да се откажа. Няма да свърши животът , ако не ме изберат. Както изберат депутатите. Ходих на среща с различни партии. Много хора ми казаха, че ще гласуват за мен. В такава битка един печели, друг губи. Още преди месец заявих, че съм готов на втори мандат. Намесвах се в сфери, в кито  по закон не трябва да се намеся. Такъв случай беше КТБ . Влияех не правно, а морално. През този мандат беше важно да се спечели доверието на хората. Сега вече мога много да направя. 600 пенсионери  получаваха парите си от КТБ . Реагирах остро и за малко време пенсиите на тези хора бяха спасени. Не можах да бъда достатъчен обединител. Неговата работа на обединител е много по-голяма. През вторият мандат ще мога да бъда обединител на гражданите и на институциите, които воюват по между си, заключи той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4953 |14.07.2015 К. Пенчев: Добрият омбудсман не го номинират за втори мандат . 0| 4554 |14.07.2015 Дончев: Преди да правим улици, градинки, трябва да оправим всичко под земята . 0| 12714 |05.07.2015 Съветникът на Бай Тошо: Имахме всичко, направиха ни Майдан . 6| 4531 |12.06.2015 Борисов: Правим всичко за бързото реализиране на газовата връзка с Гърция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads