Реклама / Ads
2| 4082 |01.11.2019 НОВИНИ

Пенчо Милков: Русе - по-зелен, по-чист, по-добър за живот и работа

.
Пенчо Милков
Това е ново начало – откриваме епохата на хората, които обичат Русе. Победа на тези, които обичат Русе, над тези, които обичат властта. Имам ясна визия за Русе като северната столица на България. Това казва кандидатът за кмет на Русе от БСП, който се явява на балотаж в неделя.
 

- Г-н Милков, за какво не Ви стигна времето в тази кампания?


- Изкарахме един месец в срещи с хиляди русенци. Изключително емоционален месец, в който нямаше населено място, нямаше улица в село в Община Русе, по която да не сме преминали. Дискутирахме заедно възможността Русе да тръгне по нов път. Получих страхотен заряд от енергията на русенци. Това ме изпълва с решимост и сила да се борим. Срещите, общуването, споделянето не спират. Продължавам да получавам изключително много въпроси и предложения при срещи и в социалната мрежа. Както казахме и на закриването на кампанията, всъщност това е ново начало – откриваме епохата на хората, които обичат Русе. Победа на надеждата над отчаянието. Победа на тези, които обичат Русе, над тези, които обичат властта. С подкрепата за общата ни кауза ще въздигнем отново града ни.


- Какво е настроението Ви преди решителния балотаж?


- Точно такова – с решимост за промяна. Енергията на русенци ме изпълва с тази решимост. Честно и със сърце – така ще работим за нашата община. Категорични сме, че сегашният модел на yпpавление е изчерпан и безсилен да се cпpави c тежките пpоблеми, а доказателство е тpайното обезлюдяване на града ни. Когато се родих, Русе имаше 180 000 жители. Днес сме 140 000 и това казва всичко. Оттук си тръгват цели семейства, медици, инженери, учени, предприемачи, работници; изтичат енергията и младостта на Русе. Градът ни понесе много удари. Обезлюдя и остаря. Но ще се борим тепърва да разгърне своя потенциал.


- Как според Вас може да бъде преодолян този демографски колапс?


- Местната власт трябва да подпомага креативността и желанието за ycпеx, а гpадът да cе отвоpи към новите теxнологии, които пpоменят дyxа, облика и дават работа на младите хора.


В платформата ми за управление е заложена подкрепа за предприемачеството и активна работа за повишаване на стандарта на живот на русенци.

Имам ясна визия за Русе като северната столица на България – местоположението, xората, техния талант и трудолюбие, Русенския университет, Дyнав, близостта до Бyкуpещ са нашето изключително предимство. Време е да си припомним, че гpадът ни е cъc cтратегическо разположение и международно значение. Само на 70 километра е cтолицата на Рyмъния, а Русе е пъpвият гpад в Бългаpия, в който бизнесът на Рyмъния може да намира паpтньоpи.

Ще работя за връщането на русенци и за привличане на специалисти и техните семейства от други градове и държави. Да превърнем Русе в жизнен и гостоприемен град – както му приляга.

 

- Смятате ли, че има надежда Русе да се справи с дългогодишни проблеми, като ниските заплати и мръсния въздух?


- Да – щом управляваме почтено. Вярвам, че промяната се корени в честността, в добротата. И въздухът може да е чист, и улиците ремонтирани, щом има воля и неотстъпчивост.

Какво виждаме сега - мръсен въздух като преди 30 години. Заплати без актуализация, ниски на фона на страната. Некачествени ремонти. Потънали средства. Дежа вю.

Всички искаме да се промени тази обидна и жалка ситуация - средната заплата тук е с повече от двеста лева по-ниска от средната за България. Трудът и талантът на русенци заслужават много повече! Бизнесът не трябва да се притеснява от администрацията. Ще бъде подкрепен.

А градът ни трябва да се отвори към новите технологии, които променят духа, облика и дават работа на младите.

Ще се справим заедно. Каузата Русе ще ни води в следващите години.

Ще се противопоставя активно и с всички законови средства на фирмите-замърсители, печелещи за сметка на въздуха и здравето на русенци. Решен съм да превърна града ни в един от най-зелените в България.

Бих искал отново да призова –да се отърсим от партийните ежби и да действаме за възхода на Русе.

Нека се вглеждаме в личностите, в качествата и честността им, в енергията и силата на характера им, в последователността и принципите им.

 

- Какво очаквате от балотажа? Ще се запази ли тази разлика от 10 процента между вас и опонента ви?


- Не се занимавам с прогнози, има достатъчно специалисти, които работят това. Ще ви споделя нещо – при многобройните ми срещи се убедих, че всички искат промяна. Някои не вярват, че ще имаме сили за нея, но тя зависи от нас. От всички и от всеки един. Гласът на богатия и бедния, на младия и стария, е еднакво важен, затова промяната иска мобилизация. Затова резултатът беше такъв. Изпълнени сме с отговорност към следващите 4 години и бъдещето на Русе.
Вярвам, че Русе трябва да бъде управляван прозрачно, почтено и според закона. По образеца на големите европейски градове, с които ни свързва великия Дунав.

Благодаря на всички за подкрепата!

 

Въпросите зададе: Албена Симеонова







 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4267 |30.10.2019 Откриват паметник на Пенчо Славейков в Милано . 0| 3971 |27.10.2019 Пенчо Милков: Гласувах за промяната към по-добро . 0| 4077 |10.02.2019 Сегашният състав на ЦИК е угоден на ГЕРБ, смята депутатът Пенчо Милков . 4| 4744 |07.01.2019 Георги Милков: Либия ни обвинява в пиратство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads