Реклама / Ads
13| 5272 |26.05.2008 НОВИНИ

Пенсионират директора на СДП, Борисов го брани, напада Татяна Дончева

.
Директорът на Столична дирекция "Полиция" Румен Стоянов ще бъде освободен от поста, който заема 7 години. Той е решил да подаде рапорт за пенсиониране днес след разговор с министъра на вътрешните работи Миков.
 
„Директорът на столичната полиция комисар Румен Стоянов е пенсиониран, защото Татяна Дончева не го харесва още от времето, когато той ръководеше полицията в Габрово”, веднага побърза да коментира столичният кмет Бойко Борисов, който научил новината лично от Стоянов по телефона. Той я съобщи пред журналисти още преди тя да бъде официално обявена. „За Румен Стоянов специално ме е яд, защото е от малкото свестни, отдадени на работата хора. Малкото директори, които и аз навремето заварих в София. Работи абсолютно лоялно и никога не се подвежда по политика. Никога. Не се съобразява с министрите, в хубавия смисъл, че отстоява професионалното ръководство. Сега като ми се обади, ми трепереше гласа,защото се знаеше, че Татяна Дончева още от Габрово не го харесва. За съжаление или за радост, може би, не можа да стане кмет на София, но с тази смяна направи достатъчно голяма поразия на града.” Това заяви Борисов в защита на Румен Стоянов. „Нямам и не бих могла да имам никакво участие в пенсионирането на Румен Стоянов. Има оторизирани органи в МВР, както и ръковоство на ведомството, които вземат решенията за подобни неща. Странно е, защо името ми се намесва в подобна тема”. Това заяви пред Frognews.bg депутатката Татяна Дончева. В момента тя е в чужбина и отказа повече коментари.  
Румен Стоянов е назначен за директор на Столичната полиция при правителството на Иван Костов през 2000 г. Той успя да остане на поста си и при вътрешните министри от НДСВ и БСП Георги Петканов и Румен Петков. Стоянов е завършил академията на МВР през 1983г., след което преминава по всички етажи на системата на МВР. Агенциите припомнят, че при управлението на Румен Стоянов на територията на София станаха повечето от най-големите поръчкови убийства и атентати, над 100, по-голямата част от които останаха неразкрити. През 2006 г. над 200 файла с информация от софийски полицейски управления попаднаха в Интернет и МВР-шефът тогава Румен Петков трябваше да дава обяснения пред Народното събрание. Оказа се, че документация по разследвания е изчезнала от СДП докато Румен Стоянов е бил в отпуск. Папките бяха намерени, а наказанието отнесе зам.- директорът на столичната полиция. Пак по времето на Стоянов от ареста в София избяга хърватинът Бранко Вуянич. В същото време директорът на СДП трябваше да отговаря в парламента за безпрецедентната охрана на Младен Михалев-Маджо. Десетки са случаите на заловени с подкуп служители от столичните полицейски управления. През годините неофициално се е коментирала и близостта на Стоянов до един от най-големите адвокати у нас, както и до ДПС.   Предизвикан коментар: Страшната Татяна Дончева отново реже глави в МВР. Месец след като се разправи с Румен Петков като министър и Валентин Петров като главен секретар, сега е взела на мушка и Румен Стоянов. Мразела го още от ранния му период в Габрово. За последното ни светна Бойко Борисов. Преди това други върли социалисти и още по-върли интелектуалци с алени блузи я обявиха за шпионин, контрареволюционер, предател и неблагодарник, защото каза, че някои кръгове в БСП обслужват корпоративни интереси. Това всъщност го вижда и казва цял народ, но до стената бе изправена Дончева. Защото е устата и вдига кръвното на министри и съпартийци. Вълненията на Б. Борисов обаче са доста странни. Нападайки Дончева той сякаш застава плътно до Румен Петков, който отдавна недолябва своята колежка и неведнъж е отправял иронични реплики към нея. Защо обаче Борисов се хваща на това хоро? Ако всичко, което тези мачовци в политиката казват за Дончева е вярно, излиза, че една жена върти на пръста си кадровата политика на правителството, или поне тази на МВР. И как тези двама богатири, че и още неколцина до тях не успяха да я спрат? Доста странно.  
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5002 |25.05.2008 Бойко Борисов обвини абитуриентите за петъчните задръствания в София . 19| 6815 |22.05.2008 "Чорба от греховете" на правителството свари Б. Борисов . 22| 4773 |18.05.2008 Борисов: Тройната коалиция да си ходи! Кутев: Кое ти е наред в столицата? . 8| 12763 |12.05.2008 Wikipedia: Бойко Борисов е президент, а Патриарх Максим – премиер!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads