Реклама / Ads
2| 5795 |21.01.2012 НОВИНИ

Периодично спират движението по „Хемус” и „Люлин”, за да чистят

.
В София фирми вече са обработили със смеси против заледяване улиците
Жълт код е обявен за 11 области в страната. Временно е спряно движението на тирове по магистралите "Хемус" и "Люлин. Това ще се прави периодично за почистване.
 

Жълт код е обявен за 11 области в страната. В Смолянска област се очаква силен снеговалеж и поледица. В областите Кърджалийска, Ямболска, Хасковска, Сливенска, Бургаска, Търговищка, Разградска, Шуменска, Варненска и Добричка има опасност от силен вятър от северозапад - север, снеговалеж и поледица.

 

Ангажирани със снегопочистването в София фирми вече са обработили със смеси против заледяване улиците, по които се движи градският транспорт, и стръмните участъци, съобщиха от Столичната община. На някои места снегът е бил почистван от пътните платна, вече се извършва повторна обработка на пътните настилки.

 

От общината напомнят на водачите, че трябва да шофират със съобразена с пътните условия скорост, както и да спазват дистанция. В област София периодично ще се спира движението на товарни моторни превозни средства по автомагистрала "Хемус" за почистване на пътната настилка. Периодично ще се спира движението по автомагистрала "Люлин", също за почистване.

 

Временно е спряно движението на тирове по магистралите "Хемус" и "Люлин", съобщи пресцентърът на МВР. Мярката е предприета заради започналото почистване на магистралите от натрупания сняг върху пътните платна, а действията се съгласуват с агенция "Пътна инфраструктура". Движението на леките автомобили и автобусите не е засегнато.

Дъжд вали в областите Монтана, Ловеч, Враца и в района на Дупница. Сняг вали на проходите Петрохан и Предела, в областите София, Смолян и в районите на Кюстендил, Берковица и Перник. Вятър духа в областите Плевен, Видин и Враца. Пътните настилки са мокри, заснежени, обработват се и се опесъчават.

По магистралите "Тракия", "Хемус" и "Марица" настилките също са мокри.

Всички превозни средства да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите Петрохан, Рожен, Пампорово и Превала, съобщават от пресцентъра на СБА.

Товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета по пътя Велинград - Юндола - Аврамово, Велинград - Сърница, Ракитово - Цигов чарк - Превала, Белово - Юндола, Батак - Доспат, Доспат - Сърница, Девин - Михалково и Борино - границата с Гоце Делчев.

Всички автомобили трябва да са с вериги по път Батак - Доспат. При снеговалеж движението на товарни автомобили, задължително, се осъществявя с вериги по пътя Костенец - Дупница и Боровец - Самоков - София.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5224 |23.12.2011 Движението по пътищата в страната е нормално . 55| 5581 |08.12.2011 Преговорите с БДЖ се провалиха, спират 166 влака . 1| 5193 |03.12.2011 Ограничават движението в София заради филм . 4| 4913 |15.11.2011 Внимание! Спират водата в няколко софийски района!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads