Реклама / Ads
10| 4240 |14.01.2020 НОВИНИ

Перничани пред Фрог: Намаляват ни часовете с вода без регламент и предупреждение

.
От няколко дни се прави нерегламентиран опит да се намалят часовете в които хората в Перник имат вода. За това сигнализираха пред Фрог жители на миньорския град, живеещи в централната част – кв. „Твърди ливади“. По принцип водата трябва да идва в тази част на града от 15 до 22 часа.
 

„Вчера я пуснаха в 16 часа, днес я пуснаха в 15,40 часа. Обадихме се във ВиК, а от там сопнато ни казаха: „Ще чакате! Когато –тогава!““, казаха пред екипа ни възмутени перничани. Те допуснаха две възможности – или някой не си върши работата на време, за да сработи системата, или часът за пускане на водата се измества умишлено, но без каквото и да било предупреждение.

 

Преди ден например, в по-отдалечения район – кв. „Могиличе“ водата е дошла чак към 19 часа и хората са могли да пуснат само по една пералня. Жителите обясниха, че от РЗИ първоначално са били против толкова стриктен режим на водата, за да не плъзнат зарази, но в крайна сметка са кандисали, предвид обстоятелствата около количеството на водата в язовира.  Заради безпрецедентната криза в града са се обособили три протестиращи групи.

 

Любопитното е, че вместо да се обединят, те са се хванали гуша за гуша. Споровете им не са на експертно ниво, а са свързани с това „кой е по-велик, кой от кога е започнал да се бори и дали някои иска да извади политически дивиденти от ситуацията“.

 

Заради оплюването по между си много хора са се отказали да участват в организациите. В момента не малка част от перничани да продадат жилищата си и да напуснат града. Притесняват се обаче, че с парите няма да могат да си купят жилище в друг град, още по-малко в София. За това коментират, че ситуацията, в която са поставени е патова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5309 |14.01.2020 Емил Димитров-Ревизоро е предложен за министър на околната среда и водите . 2| 10395 |14.01.2020 Само във Фрог: Жалбите пред съда, свързани с отстраняването на кмета на Ботевград, са с фалшив подпис . 2| 3943 |14.01.2020 Издирват мъжа, за който се предполага, че взриви блок във Варна . 8| 4448 |14.01.2020 Коалиционен съвет избира новия екоминистър, предлагат Емил Димитров - Ревизоро

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads