Реклама / Ads
13| 5388 |29.09.2012 НОВИНИ

ПЕС избира днес своя лидер, Станишев е единственият възможен

.
Ден на радост за социалистическия лидер Станишев
Единственият кандидат за президент на ПЕС Сергей Станишев събра соцелита на Европа на вечеря в Музея на модерното изкуство, Брюксел в петък вечер. Формалният избор на Станишев за поста ще се случи между 10 и 12 часа в събота.
 

50 социалистически лидери се включиха снощи на закритото обсъждане на стратегията на ПЕС за участието на левите партии в европейски избори 2014. Сред знаковите фигури бяха белгийският премиер Елио ди Рупо, председателят на Европейския парламент Мартин Шулц, генералният секретар на ПЕС Филип Кордери, шефът на социалистите и демократите в Европарламента Ханес Свобода, лидерът на ГСДП Зигмар Габриел, бъдещият шеф на френските социалисти Арлем Дезир и част от еврокомисарите в сегашната комисия.

Ключов момент от разговорите на конгреса на ПЕС е откриването на процедурата за избор на единен кандидат за председател на Европейската комисия. Левите партии ще обединят усилия за издигане на общ кандидат за поста на Жозе Барозу. По предварителни данни името трябва да бъде утвърдено от екипа на Сергей Станишев до началото на 2014 година. Около половин година ще трае проверката на кандидатурите, показват неофициалните коментари. Процедурата ще е отворена и прозрачна, трябва ни силна и авторитетна кандидатура, заяви по-рано соцлидерът Сергей Станишев.

Днес по време на преизбирането му за най-високия европейски ляв пост в Брюксел пристигна внушителна българска делегация. Георги Пирински, Янаки Стоилов, Катя Николова, Ангел Найденов, Михаил Миков, Дора Янкова, Мая Манолова и други са част от излъчените представители на БСП за важния форум на ПЕС.

Конгресът на европейските социалисти ще започне в 9.15 часа в „Square-Brussels meeting centre”. В 10 часа ще бъде представена кандидатурата на Сергей Станишев, а около 12.15 часа ще бъдат обявени и резултатите от гласуването за президент на ПЕС. В 13.00 часа ще започне пресконференция за представителите на медиите, а в 15.15 часа председателят на ЕП Мартин Шулц ще коментира събитието ексклузивно за българските журналисти в Брюксел. В края на Конгреса е предвидено заключително слово на новия президент на ПЕС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5174 |26.09.2012 Изборът за ВСС на финала - НС избира членовете от парламентарната квота . 2| 5206 |24.09.2012 Днес избират представител в Конституционния съд . 0| 5239 |24.09.2012 Лятото отказва да си ходи, температури до 32 градуса и днес! . 3| 5348 |15.09.2012 Днес избират 6-ма съдии, 4-ма прокурори и 1 следовател

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads