Реклама / Ads
30| 8432 |08.11.2012 НОВИНИ

Пет доживотни присъди за „Килърите” поиска прокуратурата

.
Трите прокурорки по "Килърите"
Пет доживотни присъди по знаковото дело „Килърите” поиска прокуратурата. Най-тежкото наказание засяга подсъдимите по делото Петър Стоянова, Георги Вълев, Янко Попов и Васил Костов. Прокурор Ася Петрова поиска доживотен затвор без право на замяна за тях и доживотен затвор за Петър Атмаджов.
 
За подсъдимия Райчо Стойнев обвинението поиска лишаване от свобода в размер на 20 години. Прокурор Ася Петрова се позова на голямата обществена опасност на извършените деяния, които нарушават правото на живот. Петър Стоянов, Васил Костов и Янко Попов са обвиняеми и за убийството на Юри Галев, допълни прокурор Петрова. Пети ден продължава пледоарията на прокуратурата по делото „Килърите”. В началото на заседанието прокурор Ася Петрова квалифицира деянията, извършени от подсъдимите, имащи отношение към убийството на Румен Рачев, като те са за подбудителство и помагачество. След това прокурор Петрова пристъпи към представяне на фактите и анализ на доказателствата, събрани за убийството на Борислав Георгиев, извършено на 6 април 2008 г. в София. Георгиев е бил прокурист на фирма „Атоменергоремонт” и изпълнителен директор на корпорация „Траял”-Крушевац, Сърбия. Борислав Георгиев и Христо Ковачки са имали служебни отношения. В деня преди да бъде убит Георгиев, който тогава е бил на почивка в Сандански със семейството си, е казал на свидетеля Костадин Сапунджиев, че първото нещо, което ще направи като се върне в София е да се срещне с Ковачки и да поиска пари, които да занесе в Сърбия. Ако не ги получи няма да ходи повече там, декларирал Георгиев. Подсъдимият Петър Стоянов, известен още като Вожда и Пешо Сумиста приел поръчка за убийството на Борислав Георгиев. Той дал информация на свидетеля Боян Джамалов за колата и адреса на офиса на Георгиев и му обещал 2000 лв. за установяване на домашния му адрес. След няколко неуспешни опита за проследяване Джамалов се обадил на Светослав Илиев – Светльо Смъртта и го помолил срещу 1000 лв. да помогне. На 6 април около 18.00 ч. Борислав Георгиев е застрелян пред асансьора във входа на блока, в който живее. Борислав Георгиев е прострелян три пъти от упор. Стрелящият е държал оръжието на нивото на хълбока с цев, насочена нагоре. Стреляло се е през торбичка или дреха, което се подкрепя от факта, че е намерена само една гилза. Не е доказано, че е имало допир между жертва извършител. В деня на убийството „Фолксваген Голф 3”, който е използван при проследяването, е бил запален. Деянието е предварително планирано, подготвено и извършено, заяви прокурор Ася Петрова. По този пункт от обвинителния акт подсъдимият Петър Стоянов е подбудител и помагач, а подсъдимият Васил Костов е извършител и помагач.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5447 |25.10.2012 Очакват се присъди по делото срещу бившия военен министър . 2| 5317 |19.10.2012 Б. Найденов чака присъди по делото САПАРД от Върховния съд . 27| 7446 |05.10.2012 Висши магистрати спасявали „Килърите” от съд . 9| 5794 |02.10.2012 Убийци с оправдателни присъди, близки на жертвите в потрес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads