Реклама / Ads
0| 4986 |15.09.2015 НОВИНИ

Пет са вече жертвите от катастрофата в Плевен

.
Пет са вече жертвите от адската катастрофа, станала в Плевен вчера следобед. Четирима от загиналите са цивилни служители на Министерството на отбраната, починал е и цивилен гражданин, който е пътувал в другата кола. Трима издъхнаха на място, а двама – в болницата, след като часове наред лекарите се бориха за живота им.
 

В болница все още са още петима души, пострадали във фаталния следобед. Двамата най-тежко ранени са пострадали при втора катастрофа – с линейката, която пътувала към мястото на трагедията. В реанимация са шофьорът на медицинската кола и лекарка, съобщи ТВ7.

 

Инцидентът станал към 14 часа вчера на ремонтирана отсечка на изхода от Плевен в посока Русе. Микробусът с военните си движел след лек автомобил "Рено", управляван от възрастен мъж. На стеснен участък водачът на специализирания автомобил предприел рисковано изпреварване. Срещу него обаче се появил "Фолксваген", управляван от 26-годишен мъж. По информация на МВР движението в тази лента е било забранено.

 

Към мястото на инцидента веднага са изпратени линейки. Едната обаче катастрофира на кръстовището на булевардите "Христо Ботев" и "Георги Кочев". Виновен е 27-годишният шофьор на друга кола, която засякла движещата се с пуснати светлини линейка. Медицинският автомобил се завъртял при удара и се ударил в стълб на тролейбусната мрежа.

 

Пострадали са 63-годишният шофьор, който е приет в болницата с разкъсна рана на главата и тежка черепно-мозъчна травма. 62-годишната лекарка е с два счупени крака, а 50-годишна фелдшерка е с изкълчени подбедрици.

 

Междувременно в  столичното 51-о училище "Елисавета Багряна"  днешният 15 септември протече различно. Учители и съученици на 16-годишния Марино Цветанов, който това лято стана невинна жертва на автогонката край Лесидрен, организираха шествие до храма "Св. Георги Победоносец" в негова памет.

След като чуха първия звънец, приятели и учители на Марино поеха на шествие, с което почетоха и всички жертви на катастрофи.

Децата носеха червени карамфили и снимки на загиналия си съученик и отново поискаха справедливи наказания на убийците на пътя.

След смъртта на Марино те организираха петиция, в която настояват за увеличаване на наказанията на убийците на пътя. До момента събраните подписи са 6800.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4553 |14.09.2015 Загиналите и ранените в катастрофата в Плевен са служители на МО . 7| 7253 |13.09.2015 Гавра с МВР! Взривовете срещу Петела вече пред полицията . 1| 4851 |15.09.2015 Още двама от военното министерство загинаха след катастрофата . 4| 4524 |04.09.2015 "Ню Йорк таймс": С каналджийство се печели повече от наркотици и оръжие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads