Реклама / Ads
28| 4672 |19.12.2008 НОВИНИ

Петък - ден на три протеста по жълтите павета

.
Фермери, студенти и еколози се събират в общ митинг пред Народното събрание в петъчния ден. Студентите дори призоваха всички недоволни социални групи да се присъединят към техния протест.
 

 

Три протеста се сливат в общ митинг на недоволството пред парламента днес. Фермери, студенти и еколози за пореден път обявяват исканията си пред депутатите.

Зърнопроизводители от много райони на страната идват пред парламента. Още от вчера те се придвижват със селскостопанската си техника към София. Обявили са, че ще пристигнат с до 500 селскостопански машини и 100 леки автомобила.

Към тях се присъединяват животновъди и млекопроизводители. Протестът е заради това, че управляващите не включиха в Бюджет 2009 максималния размер от средства /378 млн. лв./ за национални доплащания към преките евросубсидии за обработваема земя през следващата година. Фермерите искат да се срещнат лично с премиера Сергей Станишев, искат и оставката на земеделския министър Валери Цветанов. Млекопроизводителите се разграничават от последното, защото според тях Цветанов работел.

Студентите на свой ред се събират пред Народното събрание за пореден протестен митинг-шествие срещу насилието в Студентски град, където на 5 декември т. г. с бе пребит до смърт 20-годишният Стоян Балтов. Те настояват Студентски град да се върне на студентите и призоваха всички недоволни социални групи да се присъединят към техния протест, защото имали нужда от помощ в справедливата борба, която повели. Протестиращите студенти тръгват от 11 часа от зала "Христо Ботев" в Студентски град, за да преминат по ул. "Осми декември", парк "Студентски" и булевардите - "Св. Кл. Охридски", "Драган Цанков", "Васил Левски" и "Цар Освободител", за да стигнат за митинга пред парламента.

Там ще се съберат и еколозите, за да протестират срещу заменките на гори.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4988 |18.12.2008 Зърнопроизводителите продължават протеста . 12| 12053 |07.10.2008 Искат ТИР-овете да спрат да се движат за по 6 часа в петък и неделя . 3| 5180 |09.08.2008 Полиция спира протеста на фермерите . 7| 7588 |30.07.2008 От петък депутатите излизат в дълга лятна ваканция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads