Реклама / Ads
9| 5790 |20.10.2020 НОВИНИ

Петър Бояджиев: Уравнения не се решават с националните носии върху торбата с ла..а, която сме поставили за министър на отбраната

.
Петър Бояджиев
Oще една очевидност до какво окаяно положение е доведена българската държава. Конфликтът със Северна Македония. Ами България няма дипломация и то не от днес а от десетилетия. И докато след 1944 година българската дипломация беше филиал на руската, днес е оставена сама на себе си в ръцете на една треторазрядна интересчийка спечелила поста си в кревата на един пожарникар.
 

Оставена е в ръцете и на един доносник на държавна сигурност. Е, ще губим и ще си печелим врагове, а и ще ставаме смешни. В този конфликт страната няма печеливш ход. Сама срещу течението. Какъв е изборът след поставянето на неизпълними условия на Македония. Първо възползуваме се от правото ни на вето, резултат, наливаме масло в огъня на антибългарските чувства в съседката ни и си печелим славата на ретроградна страна, пречеща на процесите на европейското развитие.

 

Второ, не се възползуваме от ветото и клякаме и ставаме за смях и все по-малко ще ни уважават вън от България. Ами и в двата случая сме губещи. Защо ли ? Най-простият отговор, защото толкова е акълът на тези които управляват страната.

 

Прехвърлиха решаването на един политически проблем на историците вместо да си поемат отговорностите и да го решат още по време на подписването на тъй прехваленият договор с Македония. И освен това месим две наложили си различни понятия. Гражданска принадлежност и самосъзнание за етническа принадлежност. Проблемът е политически и порди това си позволявам да взема отношение.

 

Историците какво са, тълкователи на събитията и нищо повече, а политиците са за да вземат решения а не да тълкуват събитията. Хайде като са много големи българските историци да видим къде и как са тълкували простотията на БКП, че с административни силови мерки ще смени самосъзнанието на турците и мюсюлманите в България чрез смяната на имената. Факта си съществува но я да ги чуем тълкователите как го тълкуват пред българската учаща се младеж.

Сега е нещо подобно и с Македония.

 

Най-малкото 95 % от живещите там се определят като македонци, въпреки че има и много голяма група с албанско самосъзнание но казват аз съм македонец. И ние им се сърдим за това. Каша, каша е в българската дипломация и в главите не българските управляващи.

 

Тези сложни уравнения, поставяни за решаване с векове, не се решават с обличането на националните носии върху торбата с ла..а, която сме поставили за министър на отбраната.

 

Петър Бояджиев, Facebook




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6587 |19.10.2020 Проф. Петър Стоянович: Не става дума за претенция, а за доказуеми факти . 7| 6310 |16.10.2020 Петър Бояджиев: Промяната е факт, но Борисов отказва да я приеме . 15| 6927 |09.10.2020 Петър Бояджиев: Живеете в държавата на институционалната лъжа . 10| 5368 |09.10.2020 Петър Витанов: Европа даде червен картон на кабинета на ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads