Реклама / Ads
3| 6112 |30.01.2018 НОВИНИ

Петър Чолаков за Фрог: Борисов трябва да поиска оставката на Делян Добрев

.
Петър Чолаков
Лидерът на БСП Корнелия Нинова нищо не постигна с вота на недоверие. От самото начало беше ясно, че няма да може да събере достатъчно подкрепа – общо БСП и ДПС имат 105 народни представители, чиято численост е недостатъчна.
 

Това заяви пред Фрог нюз Петър Чолаков, главен асистент по политически конфликти в Института за изследване на обществата и знанието при БАН.

 

Вотът на недоверие бе проведен от Нинова, за да се хареса на собствените си избиратели. Тя отчиташе активност с искането за оставка на кабинета "Борисов 3".

Вотът мина незабелязано, защото беше  изместен от темата за Истанбулската конвенция. БСП беше и продължава да бъде разделена по отношение на нея. ПЕС е с различна позиция от тази на Нинова, затова  Станишев и Нинова са в конфликт. Вътре в самата БСП също имат различно отношение към Конвенцията.

 

Съзнателно беше пусната на БСП примамката за Истанбулската конвенция. Столетницата няма как да не се произнесе, тъй като нейният електорат е консервативен. Можеха да отработят дебата за нея много по-добре.

Кой печели от скандала с Конвенцията? Очевидно най-много капитализират тези партии, които се представят за защитници на консервативните ценности, на традиционното семейство, а именно популистката радикална десница.

 

Чолаков коментира и решението на КС за оставката на Делян Добрев като народен представител: „Случаят с Делян Добрев е куриозен. Той иска да си подаде оставката, но парламентарната група излиза с друго мнение. Не може зорлем някой да иска да го задържа в политиката. Оставянето му в ръководството на ГЕРБ е проблематично, то е в ущърб на управляващата партия. Ако Борисов е последователен, трябва да му вземе оставката”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6404 |30.01.2018 Д-р Цветеслава Гълъбова пред Фрог: Безхаберието уби 3-годишно дете . 1| 6296 |30.01.2018 Само във Фрог: Арестуваният за отвличането на Адриан наркобос предлагал да се включи в издирването му . 4| 17410 |30.01.2018 Първо във Фрог: Задържаха наркобоса Златко Баретата и хората му за отвличането на Адриан . 1| 6688 |30.01.2018 Кирчо Киров: Съмнявам се, че Петър Христов е бил в руския спецназ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads