Реклама / Ads
7| 4728 |03.09.2018 НОВИНИ

Петър Чолаков: Има оставки на трима министри, но никакво реално разкаяние

.
Петър Чолаков
Политическият сезон вече започна и то с фалстарт в кабинета Борисов – 3.
 

Обвързвам го с трите оставки, които бяха провокирани от голямата трагедия в Своге. Това каза пред БНР политологът Петър Чолаков, който направи прогнози за предстоящите политически събития.

 

„Валери Симеонов от една страна стои в изпълнителната власт. От друга страна, тази декларация, която чухме от НФСБ, е изпълнена с остри критики. За първи път е обвинен министър-председателят в доста едноличен стил на управление. Искам да попитам господин Симеонов кога е разбрал, че това е стилът на управление на господин Борисов. Симеонов насочва светлината на прожекторите към себе, защото в момента трите партии от „Обединените патриоти“ са на ръба. Ако има нови - а за мен ще има - предсрочни парламентарни избори, не е сигурно дали ще минат 4-процентната бариера трите формации, взети заедно, а имаме сигнали, включително от самия господин Валери Симеонов, че най-вероятно няма да се явява на избори заедно с поне един от партньорите си“.

 

Симеонов се опитва да повиши доверието към себе си, а вероятно и „да извива ръцете на министър-председателя“, коментира Чолаков, според когото е възможно посочен от НФСБ човек да получи министерски пост.

 

„За мен, ако има някакви искания и от страна на Симеонов, стига да не са прекалено нереалистични, те ще бъдат удовлетворени“

 

Политологът изтъкна, че макар изпълнителната власт да има пряка отговорност към трагедията в Своге, „има оставки на трима министри, но същевременно никакво реално разкаяние - всички говорят за това колко били добри тези тримата министри, какви били добри професионалисти. Търсят се някакви варианти тези министри всъщност да бъдат спасени или поне някои от тях“.

 

Според експерта, е „много възможно“ да се стигне до вариант с поискани, приети, но непотвърдени оставки, тъй като „при ГЕРБ всичко е предпоследно“.

 

Трагедията в Своге според него е показала „неспособността на институциите да адресират въпросите, които има по отношение на този път, който има много сигнали“. Бойко Борисов е архитект на правителството и трябва лично да понесе отговорност, при положение че се правят смени на трима министри и заявява, че има претенции и към други, допълни Петър Чолаков, който е категоричен, че "вероятно ще видим пак" сценария с предсрочни избори.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4097 |03.09.2018 Николай Нанков и Валентин Радев хвалят Борисов за поисканите им оставки . 10| 7619 |01.09.2018 Чакат се още две министерски оставки . 1| 4038 |31.08.2018 Протестите в Своге продължават въпреки оставките . 3| 4128 |31.08.2018 БСП за оставките на тримата министри: Камилите се сменят, керванът си върви

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads