Реклама / Ads
0| 6586 |29.02.2008 НОВИНИ

Петър Димитров потвърди, че турска фирма иска Кремиковци

.
Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров потвърди пред журналисти в парламента информацията, че турска фирма проявява интерес към Кремиковци.
 
Относно заплатите на служителите в комбината Димитров посочи, че се прави всичко възможно текущите задължения да се прехвърлят към бъдещето. Той изрази притеснение от факта, че ангажиментите, които се поемат в момента, отново ще бъдат преадресирани към новия собственик на Кремиковци. Това утежнява намирането на стратегически инвеститор на достойна цена, допълни той, съобщи БТА.
Същевреемнно експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - София са установили, че са разписани необходимите мерки за организирано и безопасно спиране от експлоатация на доменните пещи в комбината, става ясно от съобщение на инспекцията.
По искане на РИОСВ е представен оперативен план за подготовка на спирането на доменна пещ номер едно, който отразява готовността на комбината за реагиране при възникване на рискова ситуация и недопускане замърсяване на околната среда.
Установено е още, че в Кремиковци са налице необходимите технически и технологични инструкции, при чието изпълнение следва да не се допусне аварийна ситуация и замърсяване на околната среда.
Проверката е по разпореждане на министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров заради информации по изказване на представители на синдикатите в комбината, че има опасност от спиране на доменна пещ заради липса на суровини, което създава екологични рискове.
Във връзка с критики относно бързината на приватизация на Булгартабак холдинг, министър Димитров заяви днес, че бързата приватизация изисква промяна на действащата стратегия за холдинга. Според него най-оптимистичните разчети предполагат срок от около 9 месеца.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5109 |12.02.2008 Петър Димитров уволни шефа на дирекция „Защита на потребителите” . 15| 5457 |05.01.2008 Наказват Божидар Димитров заради сватбата на Миглена Ангелова? . 1| 6005 |19.12.2007 Нов скандал се вихри около столичната общинска фирма „Озеленяване” . 5| 5657 |12.11.2007 Мартин Димитров: Бюджетът е "провал"; коалицията "прави бели"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads