Реклама / Ads
29| 7336 |02.08.2014 НОВИНИ

Петър Илиев: Спрямо КТБ извършиха финансов тероризъм

.
В КТБ е извършен финанасов тероризъм. Тава каза Петър Илиев от в. „Банкеръ“ по Нова телевизия.
 

 

Според него от доклада на квесторите става ясно, че банката дори и сига  е стабилна. В един момент, се оказа, че след като е била затворена тази банка  е била с 10, 54 капиталова адекватност. Този показател определя стабилността на банката. В ЕС този показател е 8. В Американската“Сити банк“ този показател е 2. Според  хора, които са запознати с разследването за КТБ капиталовата адекватност  е още по-голям от 10, 54. Отгоре на всичко се оказа, че са налице всички  кредитни досиета.

 

Извода, е че към деня на затваряне банката е нямала каквито и да е било показатели, за да бъде фалирана, категоричен е Илиев. По думите му преди затварянето на КТБ от нея са били изтеглени 1 млрд. лв. Той обясни, че няма как да се устаниви кой точно е изтеглил тези пари, тъй като това ще бъде в нарушение на закона. Илиев обясни, че ако трябва да се случи се изисква съдебно решение. Относно изнасянето на пари в чували експертът уточни, че именно такава е  стандартната опаковка на инкасото. Квесторите са били уведомени, че 206 хил. лв. са били изнесени от фирма „ Бромак“, собственост на Василев, като той  е изявил желание тези суми да бъде  оформена като нейно задължение.

 

Това значи, че говорим за заем, а не за откраднати пари, подчерта Петър Илиев.  Има версия, че тази банка е поръчана да бъде съсипана и  това е станало с усилията на всички силови органи в държавата. Тези които са я поръчали не са си направили сметка, че може да рухне цялата държава. Ако този който е поръчал банката дирижира управлението в България как да бъде разкрит, възмути се журналистът. Илиев обясни, че в доклада на квесторите всеки кредит е описан подробно как е бил обслужван.

 

Единственото, което липсвало при  някои е информация за състоянието на длъжника. Илиев  е на мнение, че лошите кредити се увеличават заради затварянето на банката, защото много дръжници са престанали да обслужват задълженията си. Той даде надежда на хората: След като политическите партии се саморазправиха с банката и спестяванията на хората сега БНБ даде шанс, че ще се справи с проблема.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5900 |21.07.2014 К. Христов, Паси, Бакалов, Захариева, Петър Стойчев - служебни министри? . 6| 4617 |21.07.2014 Калфин: Има неадекватнвост на европейско поведение спрямо банките . 14| 5042 |08.07.2014 Петър Стоянов: Плевнелиев ще се справи с трудната задача . 11| 5126 |08.07.2014 Петър Стоянов: Някой иска България да е сива зона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads