Реклама / Ads
1| 4824 |25.07.2018 НОВИНИ

Петър Иванов: Хиляди протестират в Русе, но никой не ги отразява

.
Така изглежда протеста, за който пише Петър Христов е
Стотици берачи на трюфели от цяла България организираха днес голям протест в Русе срещу издадената на 19 юли тази година тримесечна забрана за достъп до горите заради опасността от евентуална поява и разпространение на африканската чума по свинете, предаде БТА.
 

Петър Иванов, шефът на Демографския институт към БАНИ публикува видео, на което се вижда колко много са протестиращите.

 

Ето какво написа той:

 

„БОЯТ НАСТАНА, ТУПКАТ СЪРЦА НИ!

 

Хиляди протестиращи срещу Правителството днес, 24 юли, 11:50 ч., в центъра на Русе пред Общината и Областната управа. Пазят ги скрити в храстите полицаи и катаджии. Медиите не отразяват нищо.“

 

„Искаме да се знае, че българският трюфел го има, а не да го купуват италианци и да го препродават за италиански“, заяви Димитров.

 

По думите му бизнесът с трюфелите е наполовина в сивия сектор, като вината за това била на държавата.

 

„От много време се опитваме да бъде въведен някакъв правилник, но без успех. За сметка на това получаваме удар под кръста с тази забрана, която даже не ни е обяснена защо и за какво е въведена. Искаме справедливост и очакваме забраната да бъде отменена“, заяви Димитров и допълни, че десетки хиляди хора в страната – в това число и семействата на търсачите, се препитават от събирането на трюфели. Иванов заяви, че цената на килограм от деликатесната гъба е около 70 лева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3991 |20.07.2018 НПО-та алармират, че реформата в ТЕЛК ще ощети хиляди хора . 3| 4659 |17.07.2018 Петър Стоянов: Никой американски президент не може да разруши връзката с Европа . 0| 3722 |14.07.2018 Хиляди на протест във Великобритания срещу визитата на Тръмп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads