Реклама / Ads
7| 4735 |03.02.2019 НОВИНИ

Петър Корумбашев: Ще бъда кандидат за евродепутат

.
Петър Корумбашев
Ще бъда кандидат за евродепутат. Това каза Петър Корумбашев по БТВ. Пред медията той сподели:
 

50 на сто от хората имат 1 процент от световното богатство. На този фон според мен се появяват „жълтите жилетки“. Можете да ги видите в Сливен и в Париж. Имаме примери като пакета за мобилност, където ясно ни казват, че им трябва работна ръка. Нещо не я виждам европейската солидарност в този пакет. Тялото е много нараснало и е много по-голямо от духа. Аз бъда кандидат за евродепутат. Много е рано да се правят предварителни изявления. Важно е БСП да спечели тези избори. Защото това ще е врата към предсрочни парламентарни избори. 

 

Андрей Ковачев също се включи в разговора: Не е справедливо да се хвърля всичко върху ЕС. Най-висшата идея е да сме заедно в общи институции. Има проблеми-Африка, Сирия, миграция, Русия, САЩ.  Те трябва да се решават общо. Нека да помислим какво е било преди 30 години. Сега може всеки европейски гражданин да отиде в която си иска точка на ЕС. Към средата на март ще е ясна евролистата на ГЕРБ. ГЕРБ ще има много членове в следващият европейски мандат.

 

Филиз Хюсменова пък каза: Европа днес е различна. Светът се променя. Има срив на мултикултурността, нарастване на популизма и национализма. Евроскептицизмът отстъпи. Но виждаме, че той отново е наличен. Говорим за бедност, за отхвърлените и изоставени хора. Те имат избор да са апатични или да се активизират. Тази гражданска инициатива вече се превърна в политически проект.  За мен по-важно е партията да се подготви добре за тези избори. Важно е хората да гладуват за политики. ЕС е ценност.

 

Ангел Джамбазки уточни: Въпросът е спор за ценности. Зависи от нас какъв ще бъде ЕС. Политическата битка е битка на идеи. Нашето виждане е ясно, ние се борим за една силна България в една обединена Европа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4245 |30.01.2019 Петър Андронов: Кредитите надминават доходите на гражданите . 11| 6060 |18.01.2019 Петър Стоянов: Липсва ни лидерът, който да ни води . 3| 4573 |18.01.2019 Антон Кутев: Парите за ”Хемус” ще бъдат разпределени без процедури . 0| 3689 |15.01.2019 400 млн. евро да бъдат заделени за планинските региони в ЕС, включително и за България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads