Реклама / Ads
32| 5582 |20.01.2014 НОВИНИ

Петър Москов: Търсим съмишленици за оставка на правителството

.
Петър Москов Източник: Булфото
Българинът отдавна няма реална преценка за тока. Държавата не трябва в никакъв случай да се бърка в бизнеса, нито в енергетиката. Сметките за ток не могат да паднат със закон. Официално имаме свободен пазар, но де факто нямаме. Важно е да имаме информиран краен потребител. В момента сметките ни за ток изглеждат като китайско четиво. Някой има интерес ценообразуването да е пълна мъгла.
 

Това коментира Бисер Манолов, част от икономическия екип на Реформаторския блок в „Лице в лице” по бТВ. Когато има вмешателство в ценообразуването, тогава се създават монополи, допълни Манолов.

Без БЕХ може, но без НЕК не може. Хубаво е да имаме нещо на по-евтина цена. Но ако имаме по-евтин хляб и пекарната фалира, няма да имаме никакъв хляб. Това важи и за НЕК и БЕХ, коментира Петър Москов от Реформаторския блок. Начинът за регулиране на цените е да се промени миксът.

От политиката на управляващите в енергетиката страдат единствено потребителите. В тази сфера печелят само едни и същи хора в последните години. На финала намалената сметка за ток ще бъде платена от бизнеса, допълни Москов. Всички правителства от последните години заиграват с енергийните олигарси.

Манолов коментира, че Европа казва: Трябва да има пълно разделение между този който произвежда, пренася и продава токът. В България всичко е каламбур, каза той.

Колкото по-малко хора гласуват, толкова повече купеният вот придобива важност и сила. Гласуването на всеки един трябва да бъде осмислено, а не защото се страхуваш, че ще те глобят. Всеки един правилен ход в посока осмисляне на задължителното гласуване ще е добър, каза Москов.

Нужно е в политиката да се сменят правилата, а не едно с друго правителство, смята Москов. Тази година ще има и парламентарни избори, сигурен е той. Не е невъзможно, защото настъпват тежки процеси. Основната политическа цел на РБ е да постигнем оставката на това правителство и ще търсим съмишленици затова навсякъде. Оставка, краткосрочно правителство, което да смени правилата, и ние да имаме възможност да ръководим страната на здрава земя, а не както Станишев коментира, че е готов и земята да изкопае.

Втората ни цел е промяната – тя не е свързана с връщането на ГЕРБ на власт. На нас може да се гледа като на истинската здрава бариера против управление, каквото беше наложило ГЕРБ, каза Москов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6534 |16.01.2014 Петър Москов: Местан мастурбира с езика ни . 65| 6057 |06.01.2014 Петър Митев: Бареков е единственият играч с възможности . 9| 6089 |02.01.2014 Щерьо Щерев и Петър Ангелов с обвинения за финансови измами . 41| 5671 |15.12.2013 Петър Москов: Раздялата със "Синьо единство" за мен е окончателна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads