Реклама / Ads
3| 5851 |13.02.2020 НОВИНИ

Петър Славов: МФ отказа информация за събраното от съндиците на КТБ, защото я получавали от интернет

.
Петър Славов
Спечелихме делото срещу Министерството на финансите, което ни отказа информация колко са възстановили синдиците на КТБ, особено след приемането на т.нар. закон „Пеевски“. Горанов отказва да ни даде данните с мотива, че те получавали информацията по интернет, независимо, че в закона пише, че синдиците изпращат отчетите си и до министъра на финансите.
 

Това каза бившия депутат Петър Славов пред бТВ

"Разследвайки детайлно тези отчети може да се установят и много от процеси по прехода. Замислям се, защо след като Цветан Василев няколко пъти поиска да даде показания, защо това не се случва до момента.", допълни още той.

 

На въпрос много ли е силна властта или търговията с нея на олигарсите у нас Славов отговори, че заведените делата трябва да дадат резултата, но Цветан Василев не е изправен пред съд, а искането за екстрадиция на Божков все още се превежда. Р"аботата на прокуратурата се измерва с осъдителните присъди" посочи още той.

 

По повод решението да се въведе най-накрая машинното гласуване Славов отбеляза, че въпреки, че Централната избирателна комисия се избира от НС и управляващите, за всички е било неясно кога ще започне да изпълнява закона и да въведе машинното гласуване.

 

"Аз и други съмишленици настоявахме още миналата година страната ни да поиска дерогация (частична отмяна на определен закон) за въглищните централи, но нищо не беше направено, а срокът за това изтече", коментира темата за "Зелената сделка" Славов. По думите му, вероятно днес управляващите целят да се отвори една огромна дупка в българската енергетика, за да се работи в полза на изграждането на "Белене", който преди това бе наречен "гьол" от премиера.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4217 |08.02.2020 Петър Кърджилов предупреждава: Пътят за Алеко е непочистен и затворен още при Драгалевския лифт . 13| 6179 |07.02.2020 ГЕРБ се отказа от импийчмънт на Радев, явно са разбрали, че няма аргументи . 26| 8460 |05.02.2020 Хр. Проданов: Борисов ще остави България опустошена като при цар Петър . 9| 6425 |04.02.2020 Петър Чолаков: Румен Радев каза неща, които сподели и американската посланичка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads