Реклама / Ads
0| 4463 |11.09.2017 НОВИНИ

Петър Славов възмутен: ВАС насрочи дело чак за 12.12.2018 г.

.
Бившият депутат Петър Славов Източник: БГНЕС
Бившият депутат Петър Славов, който е част от дясната формация ”Нова Република”, съобщи, че ВАС е насрочил заседание по негова жалба чак за 12.12.2018 година. Това се случва на фона на днешния избор на нов председател на Върховния административен съд, тъй като мандатът на досегашния - Георги Колев, изтича. Той подкрепи един от двамата кандидати - Георги Чолаков.
 
Във Фейсбук Славов публикува призовката, която е получил по заведено от него дело във ВАС по Закона за достъп до обществена информация. Жалбата му е срещу отказ на данни за община Стара Загора от кмета Живко Тодоров (ГЕРБ).

Ето какво написа ексдепутатът в профила си в социалната мрежа:

"Днес бе изслушването на кандидатите за председател на Върховния административен съд. Ако в последния момент членове на ВСС от т.нар. „малцинство против статуквото” не бяха издигнали втора кандидатура (на Соня Янкулова - б.р.), нещата вероятно щяха да изглеждат напълно предрешени.

Но тук няма да коментирам, доколко е редно сегашният Висш съдебен съвет в последните дни на мандата си и при всички критики към работата му, да провежда този избор. А ще се спра на едно от съществените очаквания към бъдещия председател на ВАС, а именно – да следи за срока за разглеждането и приключването на делата.

Призовката по-долу е повече от красноречива – по дело за достъп до обществена информация и касационна жалба, постъпила м.06.2017 г. в съда, заседанието по делото е насрочено за м.12.2018 г.!!

Тук ще припомня, че преди малко повече от 10-ина години, когато делата не бяха по-малко, а съдиите като брой – наполовина, дела се насрочваха в рамките на не повече от 3 месеца и се приключваха до 8-9 месеца от постъпването им. С други думи – значи може!

И нека не само ние, но и бъдещият председател на ВАС (който и да е той), не забравя максимата, че „забавеното правосъдие е отказ от правосъдие”!".

Очаквайте по-късно информация за избора на новия шеф на съда.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4280 |15.08.2017 Петър Бакърджиев, ИПАИ: Държавата няма възможност да изгради тол-система до 2018 година . 0| 5647 |04.08.2017 Дъщерята на скандалния депутат Петър Толстой: Ще уча в САЩ, не бих се записала в руски университет . 2| 7507 |12.07.2017 Съдът реши: Петър Сантиров ще получи 300 000 лева от прокуратурата заради незаконно обвинение . 1| 5261 |11.07.2017 Славов за стенограмите за КТБ: Всеки се опитва да натопи другарчето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads