Реклама / Ads
3| 3812 |04.12.2018 НОВИНИ

Петър Стойчев: Парченцата лед във водата ми причиняваха болка

.
Петър Стойчев
Толкова далече отидох с толкова чист въздух и различна обстановка. Невероятно чист въздух и чиста вода. При такава ниска температура на водата има малки парченца лед. Това създава усещане, че водата е като масло, много по-гъста. Това разказа плувецът Петър Стойчев по ВТВ.
 

Тези кристалчета, като се удрят в тялото , е адски болезнено. Болката е неописуема. Лодката беше цялата в сняг. Времето не беше на наша страна. Духаше силен вятър. След един час след състезанието вятърът утихна. Това не може да се предвиди на Антарктида. Командите са две-съблечете си дрехите и влезте във водата. Всеки трябва да се хване за лодката и се дава старт на състезанието. Много е тежко да влезеш. Опитах да се вляза. За мен беше да важно да развея българското знаме на седмия континент. Най-неприятно е докато дадоха старта.Беше много тежко плуване. Студът те кара да се свиеш, а ти трябва да бъдеш добре изпънат. виждам, че се е получило сполучливо плуване. Имаше много пингвини, много китове и семейство косатки. След една вечер бях призован да си продам шапката и банските. решихме те да останат в музея на спорта. Плувал съм на всички континенти и във всички океани. Прибирането  в България беше ужасно. Вълните варираха между 6 и 8 метра. Заливаха прозорците, които се намираха на 12-13 метра. Капитанът каза, че това е нормално. В такава обстановка нито можеш да спиш, нито можеш да се храниш. Тази награда няма никакво финансово измерение. Няма никаква награда. Температурата беше 37, 3 градуса в ухото. След самото плуване, докторът ми извади тапата от ушите, температурата беше 30,8. Това означава бързо преохлаждане, но съм се справил с това екстремно изживяване. Слагат ти краката в студена вода, за да стане бързо възстановяване. Болките в пръстите на  ръцете и краката са силни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4006 |01.12.2018 Петър Москов: ”Патриотите” страдат от същите недъзи като ”реформаторите” . 0| 3983 |30.11.2018 Петър Стойчев e блокиран в Буенос Айрес заради Г-20 . 2| 3694 |26.11.2018 Ново заседание по делото срещу Петър Москов за ваксините . 2| 4349 |25.11.2018 Петър Стойчев спечели плувен маратон в ледените води на Антарктида

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads