Реклама / Ads
2| 6016 |25.09.2020 НОВИНИ

Петър Витанов в Топ 20 на най-влиятелните медиатори в Европейския парламент

.
Платформата за анализи „VoteWatch Europe” тази седмица публикува класация с двадесетте европейски депутати, който най-ефективно сътрудничат с представители на различните политически семейства и националности. Тя е част от доклад на „VoteWatch“, който проследява как всеки отделен член на Парламента комуникира с колегите си и как това се отразява на предлагането и приемането на поправки в европейското законодателство. Докладът показва кои членове на парламента са най-отворени за сътрудничество и най-активни в създаването на мрежи от контакти в сегашния мандат на ЕП.
 

Петър Витанов е на 16-то място от всички 705 депутати, както и единственият българин на толкова челна позиция. В класацията на „VoteWatch“ са използвани термините „bridge-builder“ (изграждащ мостове) и „hub of policy shaping“ (отправна точка за формиране на политики), зад които стои идеята за медиация, сътрудничество, отворена комуникация и постигане на удовлетворяващи резултати. 


Умението да общуваш, да убеждаваш и обединяваш е ключова част от работата в Парламента, а резултатите от нея се виждат при приемането на законите, които засягат отделните страни-членки. Всяко изменение, допълнение или поправка към европейски закон, е предшествано от множество срещи, обсъждания, работни сесии. Евродепутатите задължително комуникират активно в собствените си политически групи, но това е само първата стъпка към създаването на ефективно работеща мрежа. Изграждането на контакти с представители на други политически семейства и от други националности увеличават шансовете за намиране на подкрепа и поддръжници. Тоест – колкото по-активно комуникира един депутат с другите в Парламента, толкова по-вероятно е предложенията му да получат одобрение или да се постигне компромис, удовлетворяващ всички участници. 


„У нас може и да не е така, но в Европейския парламент работата на депутатите се следи под лупа. Радвам се, че съм попаднал в класация, която всъщност измерва как с колегите общуваме помежду си и какви са резултати от това. Общуването с колкото се може повече хора, независимо дали са от собствената ти политическа група или не, обикновено води до намиране на решения и постигане на компромис, който да е от полза за всички“, коментира Витанов.  


Сред изявените медиатори попадат още осем представители на  Групата на социалистите и демократите в Европарламента, а на първите три места в класацията са депутатите Петрас Аустревиц и Оливие Шастел от „Обнови Европа“ и Роберта Мецола от ЕНП.\
.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5735 |21.09.2020 Петър Бояджиев: Народите в завидно положение са преследвали мечтите си столетия . 7| 4765 |10.09.2020 Петър Бояджиев: Според Борисов 62% от българите са мафиоти . 21| 8445 |04.09.2020 Петър Бояджиев: Радев не прие играта на Борисов. И войната тръгна . 18| 11421 |01.09.2020 Петър Бояджиев за Борисов: Давате ли си сметка с какъв перверзен тип си имат работа в България честните хора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads