Реклама / Ads
6| 4416 |14.12.2018 НОВИНИ

Петя Аврамова: Българска лаборатория да провери качеството на пътищата

.
Петя Аврамова
Регионалното министерство подкрепя искането за проверка на качеството на пътищата в България, но то да бъде направено от българска лаборатория, при съвместно вземане на проби от наши и чужди експерти. Магистралата от София до Варна е планирано да е готова през 2024 година.
 

Това заяви министърът на регионалното развитие Петя Аврамова в предаването „Лице в лице“ по бТВ.

 

Отпуснатите 1.35 милиарда лева за магистрала „Хемус“ обезпечават участъка от Боаза до разклона Русе - Велико Търново. Остават 90 км, за които трябва да се осигурят средства.  До 2024 година трябва да има цяла магистрала София-Варна. Това е един от приоритетите в програмата на правителството. До 2023 г. до Велико Търново трябва да е готова отсечката, коментира предстоящото изграждане на пътя регионалния министър.

 

На въпрос как министерството ще контролира качеството на строителството министър Аврамова отговори, че проверка винаги може да бъде поискана, защото това са обществени средства. "Няма нищо лошо да бъде направена такава проверка, против съм да се правят изводи и да се правят квалификации преди да има проверка и да се заклеймяват строителите. В искането на БСП се казва, че искат тази проверка да бъде направена от "независима европейска лаборатория". Това не го разбирам. Какво точно искат?  Защото лабораториите в България са независими и европейски.  Не е добре да се заклеймяват и работещите в страната ни експерти", заяви минитър Аврамова.

 

Нямаме нищо против да се посочат чуждестранни експерти и те да работят съвместно с нашите експерти. Пробите да бъдат взети и анализ да се направи от българска независима европейска лаборатория.

 

Министър Аврамова отчете до къде са ремонтите по пътищата, виадуктите и тунелите, които се извършват в момента и ще продължат следващата година.

 

Старите хартиени винетки ще бъдат валидни до изтичане на срока им. Те ще важат и след въвеждането на електронните.  При желание от страна на водачите на автомобили могат да бъдат конвертирани старите в нови винетки, обясни още Аврамова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3813 |30.11.2018 Радев даде старт на ”Българската коледа” в Стара Загора . 3| 3688 |14.11.2018 Министри докладват в НС за българската позиция за пакта за миграция . 25| 5743 |09.11.2018 Румен Радев: Българската демокрация е критично застрашена . 3| 3702 |04.10.2018 КЕВР ще проверява Българската енергийна борса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads