Реклама / Ads
1| 5077 |31.07.2015 НОВИНИ

Петко Георгиев: Изпуснем ли политиците, правят каквото си искат

.
Петко Георгиев
Изпусне ли гражданското общество и за момент политиците, те веднага започват да си правят каквото искат. Според мен в момента няма управляваща коалиция. Всеки с всеки се договаря по отделни теми и никой не мисли за общата политика в държавата. Това каза журналистът Петко Георгиев по БНТ.
 

 Омбудсманът е специфична институция. Тя може да функционира, само ако в нея има ясно изразено доверие. За мен е голяма грешка да сложиш на този пост ясна изразена партийна фигура. Изборът на Мая Манолова е поредния удар срещу гражданското общество от страна на политиците. Пропадна референдума. Орязаха съдебната система. Избраха си управител и подуправител на БНБ. Сега случаят с Мая Манолова е черешката на тортата Мая Манолова е ярко изразена партийна фигура. Ако бяха избрали Радан Кънев примерно, пак щях да реагирам така. Преди година и половина Мая Манолова обяви, че протестите са форма на временна заетост. Сега ми е интересно как тя ще защити правата на тези хора, които протестираха, попита той.

 

Политологът Татяна Буруджиева обясни:  Изборът на омбудсман в България винаги е бил таен. Не разбирам защо сега се вдигна такъв шум. Не разбирам и думите на президента, че това е служебен избор. Със сигурност Мая Манолова е един от малкото политици в БСП, които трупат доверие в последните години, категорична беше Буруджиева.

 

Срещу Мая Манолова протестират онези мрежи, които си мислят, че могат да управляват държавата. Още на предишните протести съм ставала свидетел на това как се взимат пари, за да протестиращ. Правителството на Пламен Орешарски падна заради ДПС, а не заради протестите. Интересно е, че гражданите не излязоха да протестират, когато има орязаха правата с референдума. Сега се появява черешката и гражданското общество излиза на улицата. Това е несериозно. Дори сега да не е дирижиран този протест, след няколко дни ще стане. Така беше и на протестите срещу правителството на Орешарски, поясни Буруджиева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4469 |24.07.2015 Петкова: „Топлофикация София" дължи на БЕХ над 560 млн.лв. . 0| 4802 |19.07.2015 Румен Петков: Утре ще решим за съдебната реформа . 0| 5089 |06.07.2015 Теменужка Петкова: Правителството ще стабилизира НЕК и сектор "Енергетика" . 0| 5597 |30.06.2015 Зам.министър Петков: Знаем кои магистрати са зависими

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads