Реклама / Ads
7| 6412 |28.11.2014 НОВИНИ

Петко от затвора: Обявете майка ми за жена на годината, героиня и боркиня на XXI в.

.
Петко Петков, станал известен като стрелецът от Лясковец Източник: Булфото
Обвинителният акт срещу Петко Петков ще бъде внесен в съда до Коледа, съобщи прокурорът Цветан Маринов. Разследването срещу 53-годишния мъж от Лясковец, който през март застреля баретата Емил Шарков и рани още трима командоси, върви към своя край.
 
Той и защитниците му са призовани в следствието в Търново в понеделник, за да бъдат прецизирани обвиненията срещу него. Досега Петко бе обвинен само за умишлено убийство на полицай. Очаква се той да бъде подведен под отговорност и за стрелбата срещу останалите трима служители от СОБТ, както и за незаконно притежание на оръжие.

Петко, който също бе ранен при кървавата престрелка и едва оцеля, се намира в затвора в Ловеч. В писмо до местния вестник “Борба” Петко предлага майка си Стефанка Савова за жена на годината, предава "24 часа". “Аз, стрелецът от Лясковец, ви моля да обявите майка ми за жена на годината. Героиня и боркиня на XXI век”, реди убиецът от килията.

Той обявява за пореден път, че бил човек на честта и точността, вярвал в Бога. Припомня, че за 4 г. е написал 100 жалби за тормоз. Вместо да му обърнат внимание, накрая му пратили 30 барети, които изстреляли над 500 патрона срещу него и старата му майка. Петко обявява майка си за герой и я поздравява за 77-годишния ѝ рожден ден, който бил скоро. “Майка ми е работила 37 г. и получава 200 лв. пенсия. Сега студува и мизерства заради съсипания си от корумпирани прокурори и полицаи живот, които нямат съвест”, пише Петко.

Преди дни стана ясно, че съдът в Страсбург е приел жалбите на убиеца и майка му срещу МВР за прекомерна употреба на сила при акцията по задържането. По тях вече са образувани дела. През септември в районния съд в Горна Оряховица пък се гледа дело за обезпечаване на доказателства по искане на Стефанка и бъдещ иск срещу МВР за потрошеното и надупчено от куршуми жилище. Вещи лица оцениха повредите на около 4000 лева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 9529 |10.11.2014 Петков за Фрог: Този главен секретар на МВР за нищо не става . 1| 5896 |09.11.2014 Почина известният журналист Петко Димитров . 31| 21320 |06.11.2014 С. Гамизов: Заради Теменужка Петкова преглъщам и Калфин . 7| 4483 |05.11.2014 Р. Петков: АБВ не минава в дясно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads