Реклама / Ads
17| 5298 |05.01.2011 НОВИНИ

Р. Петков: Борисов да помогне и на раждаемостта!

.
Румен Петков
Управляващите да знаят, че след понеделник идва вторник; властта запушва всеки скандал с друг; ръстът на контрабандата сега надхвърля времето на югоембаргото, коментира ексминистърът и гадаейки, съобщи, че от Турция излизат цигари, а в България влизат найлонови торбички.
 

В случая с Топлофикация Шумен става дума за политически шантаж и двоен стандарт, както и за атака срещу един от най-стабилните и успешни кметове в страната, обяви по НТВ бившият вътрешен министър Румен Петков. Там общината взела Топлофикацията и направила нововъведения в технологично отношение, а цената била социална. Г-н Гогов, шефът на Булгаргаз, някой ден ще бъде съден заради това, което прави сега, предположи Петков и предупреди, че след понеделник идва вторник, обществото има права и когато някой доморасъл управник си позволявал политически спекули, той щял да бъде наказан.

Петков предложи на премиера Б. Борисов да предприеме стъпки за повишаване на раждаемостта в страната, вземайки проблема в свои ръце.

Когато има един скандал, властта го запушва с друг, коментира още Петков.

Премиерът беше съзнателно заблуждаван от МВР и МФ
, както и за ситуацията по митниците, че всичко с Шенген ще бъде добре. Според Франция 2/3 от контрабандата в Западна Европа влизала през България, а Петков посочи данни, според които ръстът на контрабандата сега надхвърлял времето на югоембаргото. България е възстановила позициите си на транзитна страна за контрабандни цигари и сега е в тройката, докато Румъния не е и в петицата.

Той препоръча на премиера Борисов да сформира българо-турска комисия, която да провери с каква стока товарните автомобили излизат на турската граница и с каква са влизат на българска територия. Сигурен съм, че от Турция излизат цигари, а в България влизат найлонови торбички, съобщи Петков, гадаейки, и продължи, че след контрабандата на цигари идват наркотиците, а после и трафикът на хора.  Това е заплаха за сигурността за ЕС, заплаха в едно пространство, където принципно има страх от атентати. Истината е, че България е източник на контрабанда с незащитените си граници. Ако не се вземат мерки тук и веднага, заплашените първо сме ние.

Аз гадаех дали Танов е бил подслушван, оказа се, че е, добави Петков. През 2008-ма година контрабандата е 14%, 2009-а - 17,6% и 2010 г. - 34,1%, на места  контрабандния пазар в България вече надвишава 40%. Може ли при това положение всичко да ни е наред, попита той. В периода 2005 - 2009 година не е имало практика пари от контрабанда да са отивали у политически партии, категоричен беше Петков и се върна на практиката на потушаване на един скандал с друг. Сега "големият скандал" бил със синята лампа на кмета на Шумен.

Пуснал съм преписка срещу В. Танов за набеждаване в участие в наркотрафик. Историята се реанимира три години и половина по-късно от един очевидно зависим човек. Нагло е да се говори за затегнати граници при два пъти ръст на контрабандата, това са парите на нашите родители, 13-тата им пенсия, а парите ги няма.

Сумата от акцизи в бюджета беше сериозно намалена, но и тя намалената няма да бъде изпълнена или ще бъде изпълнена с други пера, съобщи Петков.

Казах, че американският посланик лъже, че срещу мен се води разследване. До ден днешен такава информация няма; не е добра практика да се лъже институционално; не може да не се казва къде се води такова разследване, а и в писмото, което получих от консула, няма твърдение за разследване. Така че посланикът очевидно е подведен, предположи Петков.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 5378 |04.01.2011 Р. Петков: Контрабандата е причината да не ни искат в Шенген . 32| 7151 |24.12.2010 Б. Борисов не отказвал шоколад и крем малеби . 40| 5810 |23.12.2010 Борисов: Първанов, отзови посланиците-агенти; ще работят в МВнР . 32| 5651 |22.12.2010 Борисов: Рейтингът ни е стабилен, въпреки изказванията на президента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads