Реклама / Ads
4| 4704 |14.03.2008 НОВИНИ

Р. Петков: ДАНС проверява МВР за връзки с мафията. Й. Бакалов не вярва

.
Има ли висши служители на МВР, които покровителстват мафиотски структури и лица от „сивата икономика". На този въпрос в най-скоро време ще трябва да даде отговор Държавната агенция „Национална сигурност".
 
ДАНС е започнала проверка по разпореждане на прокуратурата след изнесена от депутата от ДСБ ген. Атанас Атанасов информация неотдавна. Това съобщи вътрешният министър Румен Петков пред журналисти, след като излезе от Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента.

Румен Петков отново демонстрира некомпетентност, заяви пред Frognews.bg синият депутат Йордан Бакалов. Според него информацията за започнала проверка е невярна. Вчера е била срещата на Атанас Атанасов с главния прокурор Борис Велчев. Тепърва трябва да се извърши гласов анализ на получения от Атанасов диск, което ще отнеме време, категоричен е Бакалов. Преди това било невъзможно шефът на ДАНС Петко Сертов и хората му да почнат проверка. Министърът просто се изхвърля пред журналистите в стил „колко светкавично реагираме", което е непрофесионално, смята Бакалов.

 В доклада на Държавния департамент на САЩ Сърбиs и Македония са обявени за страни, които само транзитират синтетична дрога. България обаче е посочена и като производител. Помолен да отговори на този въпрос министър Петков само се смееше, заявиха членове на вътрешната комисия след изслушването. Все пак министърът обеща, че ако се налагаq ще отстрани от работа подозирания във връзки с мафията заместник на ГДБОП, за който говори цяла седмица Атанасов. Засега това не било сторено, защото проверката не е приключила, а според депутати - не е и започвала.

Освен министърът пред народните представители говориха и главният секретар на министерството Валентин Петров и шефът на ГДБОП Кирил Георгиев. Те обясниха, че е постигнат голям напредък в борбата с престъпленията, свързани с наркотици.
"Проблемът е в това, че от толкова високодоходна дейност, каквото е производството и търговията със синтетична дрога в България, да не знае МВР къде се влагат парите от тази дейност, това означава, че те не работят по тази тема и че има чадър върху тази дейност", коментира ген. Атанасов. Според него, парите се влагат в строителството. В периферията на София имало сгради и комплекси, които са вдигнати с такива пари, категоричен е той.

Депутатката от БСП Татяна Дончева на свой ред изрази учудване от микроскопимните количества дрога, хванати от нашите митничари за една година. Тя признава, че това може да означава, че производството е намаляло, но може да означава и съвсем друго. „Трябва да се проследи този процес, за да се установи истината, защото е малко смущаващо да се измерва заловен наркотик в грамове", смята Дончева.  Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5238 |26.02.2008 На Кулата-Промахон вече ще ни проверяват на едно гише . 4| 5473 |19.12.2007 Румен Петков: Извадих лични пари за Монако . 7| 5200 |20.09.2007 Румен Петков: Кражби и убийства намаляват! Бензин и белезници не стигат! . 2| 5117 |17.09.2007 Румен Петков: Някой някъде седи, бърка си в носа и клевети

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads