Реклама / Ads
21| 4612 |10.08.2010 НОВИНИ

Р. Петков: ГЕРБ гази, мачка и плаши

.
Румен Петков
Когато един министър (Мирослав Найденов, б.р.) има за цел в живота "да застреля Корнелия Нинова", а друг министър (Божидар Димитров, б.р.)обижда целият народ - това не е шега. Властта на ГЕРБ има за цел да мачка, да гази и да сплашва. Поведението им е въпрос на манталитет.
 

Това обяви червеният депутат и екс вътрешен министър Румен Петков от ефира на Нова телевизия тази сутрин. Той критикува действията на МВР и прокуратурата и заяви, че при сегашните полицейски операции в страната има не повече от 5-6 на сто от арестуваните с мярка за неотклонение “задържане под стража”, а другите съдът ги пуска на свобода. Според него Цветанов обявил напоително, че разкрили убийство в Шумен, а реално тази работа била свършена от момчетата от МВР при предишния министър, но тогава Михаил Миков не тръгнал с байрака по главната за да се хвали, каза Петков. Така служителите се усещат употребени. Освен това той критикува МВР, че е допуснат голям ръст на битовата престъпност, а засяга всички нас.

Румен Петков коментира още, че оставал с впечатлението, че очакването на изпълнителната власт да въведе много бързо специализирания съд, за да може той да съди когото трябва и както трябва. Какви са критериите, по които специализираният съд ще съди точно този. Критерият за организираната престъпност кой е?, попита още от студиото бившият вътрешен министър.

По думите на Петков у нас има еволюция на агресията. Ако усещането е, че председателят на Върховния касационен съд проф. Лазар Груев е свикнал да бъде унизяван, значи бъркате. Нали разбирате, че за обида да тръгнеш да съдиш министър –председателя в една уважаваща себе си държава един достоен мъж казва “извинете, сбърках”. А когато пребиват български граждани по грешка в домовете им, употребявайки системата, гогава министърът трябва да освободи кабинета от присъствието си, коментира още екс вътрешният министър. И какво от това, че си с най-висок рейтинг в държавата. Когато всеки ден една партия се занимава с лидера си, тази партия няма бъдеще, каза в заключение Румен Петков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4858 |23.06.2010 Румен Петков: Сега службите се бършат една с друга . 3| 5853 |15.06.2010 Р. Петков: Усилията ми по "Маргините" не бяха напразни . 6| 4717 |06.06.2010 Р. Петков: Грешка е да се придърпа за ушите шеф на ЦРУ . 16| 4811 |25.04.2010 Р. Петков: ВСС може да бъде разпуснат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads