Реклама / Ads
12| 5086 |08.06.2009 НОВИНИ

Р. Петков: ГЕРБ играе с хора, които не знаят къде отиват, а ние предлагаме държавници

.
Румен Петков Източник: Вяра Йовева
Българските граждани трябва да изберат между стабилност и предсказуемост или широка самоцелна коалиция, категоричен беше Петков.
 

За БСП второто място не е удовлетворение, този резултат не ни успокоява, нито ни дава по-голямо самочувствие, но ни мотивира за следващите избори, обяви по БТВ Румен Петков. Според него тогава левицата ще мобилизира ресура си поради важността на парламентарните избори - между стабилността и вечното недоволство и мърморене.

Оценката за управлението не е лоша, но обективните потребности на гражданите са по-големи. Въпреки това ние през последните 4 години нямаме неизпълнени обещания, добави Петков, който призова да се посочат имената на десет лидери от ГЕРБ и обясни, че вчерашните резулати показали, че настоящето управление няма алтернатива. В нашата листа има ярки и убедителни фигури, напомни той.

ГЕРБ играе с хора, които не знаят къде отиват, а ние предлагаме държавници
. Фактът, че БСП е втора сила, е следствие от управленския мандат, обясни той, но беше категоричен, че въпреки трудностите КБ е мобилизирала солиден потенциал.

Странна форма на политическо ухажване упражнява ГЕРБ, напомни Петков изявленията на ГЕРБ за отношението ил към ПП "Атака". БСП имала ясен анонс към партии, излъчващи расизъм, затова нямало да е в един отбор с "Атака". Ние търсим отбор, който ще работи ЗА българската държава, заяви Петков, според когото не било логично днес да се търсят формати за бъдещото управление. Българските граждани трябва да изберат между стабилност и предсказуемост или широка самоцелна коалиция, категоричен беше той.

Ние си бяхме поставили хиперамбициозна цел за първо място в евроизборите, добави по темата водачът на листата Ивайло Калфин, който вече е евродепутат. ГЕРБ спечели на емоционална вълна, смята той. Цялата идея за голяма промяна и алтернатива, заложена в ГЕРБ, не се случва, отчете още той.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5453 |17.05.2009 „Разни хора, разни идеали” на матурата по български . 14| 6458 |03.05.2009 Светнали сме "Газпром" да не играе на парче за "Южен поток" . 15| 5002 |27.04.2009 Р. Петков: Я. Янев е инструмент, а това е страшно за държавата . 43| 5430 |24.03.2009 Р. Петков: ГЕРБ + Ив. Костов - страшни за държавата и бизнеса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads