Реклама / Ads
15| 4982 |15.10.2008 НОВИНИ

Р. Петков: Не искам оставката на Станишев

.
В навечерието на избори дебатът за оставката на лидера и то при липса на основания ще бъде пагубен за партията, заяви бишият министър на вътрешните работи, който преди дни определи себе си за търпелив човек, но не чак до ноември.
 

 

Не съм искал оставката на премиера Станишев; понастоящем БСП има нужда от консолидация и не бих предизвикал такъв трус, оповести по БНР бившият вътрешен министър Румен Петков. Frognews.bg напомня, че червеният депутат заяви преди дни по повод уволняването на Иван Драшков, бивш зам.-шеф на ДАНС, че е търпелив човек, но не чак толкова, че да изчака до конгреса на БСП през ноември. Това беше изтълкувано като намек за искане на оставката на партийния лидер Сергей Станишев от лидерския пост.

Днес Петков каза, че в навечерието на избори дебатът за оставката на лидера и то при липса на основания ще бъде пагубен за партията. Петков добави, че никога не  се бил занимавал с финансиране на партията. БСП била последната партия, която да се притеснява от проверки за източниците си на финансиране. По повод трусовете в ДАНС, Румен Петков коментира, че не е негова работа да решава проблемите на агенцията. Той обаче предупреди, че медиите не били мястото, където трябва да се коментират въпроси около сигурността.

Р. Петков определи писателя Юрген Рот като лъжец, а написаното от него за цинизми. Напомняме, че Петков подаде жалба срещу Юрген Рот заради обидни твърдения в новата книга на писателя. Самият Рот пък каза по Дарик радио, че няма поводи за притеснения по отношение на жалбата, защото в книгата си е цитирал достоверни източници. Германският писател, когото Румен Петков съди за клевета, обяви, че скандалите с подслушванията и ДАНС от последните дни са провокирани от противоборства между две групи - представителите на старата комунистическа номенклатура и част от ДАНС, която се опитва да ги промени.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 4852 |10.10.2008 Б. Борисов: Правителството да си подаде оставката заради финансирането на БСП . 8| 4813 |08.10.2008 Яне Янев иска оставката на Драшков . 15| 5398 |01.10.2008 ДСБ иска оставката на Петко Сертов и ревизия в ДАНС . 7| 5012 |26.08.2008 Опозиция и синдикати се разминаха, БСП иска оставката на зам.-кмет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads