Реклама / Ads
9| 5297 |10.09.2010 НОВИНИ

К. Петков и Д. Иванов нададоха глас срещу ГЕРБ при президента

.
20% от всички обществени поръчки да бъдат заделяни за малки и средни предприятия, искат от гражданско сдружение „Глас”, които днес се срещнаха с президента, тъй като правителството не искало да води комструктивен диалог. Кръстьо Петков поиска замяна на плоския данък с агресивно облагане.
 

Представители на сдружението и експерти бяха на среща при президента Георги Първанов. Според проф. Димитър Иванов, председател на „Глас”, правителството трябва да даде подробен отчет пред парламента относно реализацията на своята антикризисна стратегия и следва да отиде на открита актуализация на тази антикризисна стратегия. По думите му - икономическата криза се отразява най-негативно върху децата на България, а бедността навлиза в живота на българските домакинства от всички слоеве.

Гражданско сдружение „Глас” иска да се създаде програма за задлъжнелите български домакинства, които са отговорни, но не са способни да изплатят своите ипотечни кредити и програма за преструктуриране на дълговете на основни структуроопределящи фирми, за стимулиране на малкия и средния сектор, който е най-ударен от кризата.

"Не може един финансов министър да залъгва непрекъснато българското население. Не може един финансов министър да води политика на геноцид над българските граждани, геноцид над младите поколения, да разделя семейства, да праща младите хора вън от България, защото с тази политика, която той води, тази политика на изключително свиване на коланите, до никъде няма да се стигне", заяви Иванов. Според него министърът трябва да каже какво ще стане с жизнения стандарт на най-бедната страна в света и как ще се вдигне покупателната способност на българина, след като няма да се вдигат заплати и пенсии до края на мандата.

Кръстьо Петков, управител на сдружение „Глас” каза, че промяната на данъчната система и замяната на плоския данък с прогресивно облагане, не е „малоумна идея”. По думите му - екипът на Сергей Станишев е поднесъл подарък с въвеждането на плоския данък в навечерието на кризата на тези, които са можели по-леко да понесат последиците й. От сдружението заявиха, че са се опитали да проведат конструктивен диалог с изпълнителната власт, но от правителството не са се вслушали и затова са се обърнали към държавния глава. Президентът Георги Първанов е обещал да разгледа всички представени предложения.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 6218 |06.09.2010 Р.Петков: Аз съм патриот, а не лобист . 40| 6298 |05.09.2010 М. Димитров: От кога ГЕРБ слуша Румен Петков за Формула 1? . 26| 6470 |03.09.2010 С Формула 1 Румен Петков сложи динена кора на Борисов . 21| 4636 |10.08.2010 Р. Петков: ГЕРБ гази, мачка и плаши

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads