Реклама / Ads
4| 5412 |17.06.2010 НОВИНИ

Р. Петков се "жертвал" за срещата с Галеви, трябвало да отиде друг от МВР

.
Не било предвидено бившият вътрешен министър Румен Петков да ходи на скандалната среща с Галеви, но се "жертвал" по неясни причини. Трактора написал доклад от заверата, който още се пазел в архивите на ДАНС.
 

"В ДАНС продължава да действа едно мощно ОПГ - структура с висок криминален потенциал, оказваща влияние на
криминогенната обстановка в страната." Това каза Алексей Петров след като бе разпитан по делото, което Румен Петков образува срещу Юрген Рот за клевета.

Трактора заяви, че колкото по-бързо влезе делото срещу него самия в съда, толкова по-бързо ще стане ясно на хората кой е "Октоподът“ на прехода. Очаквайте подробности. Стана ясно, че Румен Петков се е срещнал с братя Галеви с посредничеството на Алексей Петров. По това време той е работил в МВР и е организирал срещата в качеството си на служител на службата. Първоначално не е трябвало да ходи Румен Петков на срещата, а друг от ръководството на полицията, но обстоятелствата са се стекли така, че е отишъл бившият вътрешен министър. За самата среща Алексей Петров е изготвил доклад, който не е известно къде е, но Петров предположи, че е в ДАНС.

Делото продължава на 14 октомври. На заседанието по делото в Софийския районен съд се яви Илия Илиев, бивш главен секретар на МВР. До неговите думи така и не се стигна, тъй като адвокатите поискаха това да стане след разпита на още един свидетел, който днес не се яви.

Frognews.bg припомня, че делото се води по жалба, заведена от Румен Петков през 2008-а година, след като политикът се почуства засегнат от публикациите на Юрген Рот в книгата му „Новите демони". Откъси от нея бяха публикувани в българската преса. В тях се твърди, че Петков е заповядал на икономическата полиция в Плевен да не контролира фирмите на областния лидер на социалистите Васил Антонов. В книгата се казва още, че бившият вътрешен министър е поддържал връзка с братята Красимир и Николай Маринови, известни като Маргините, и че е получавал пари от плевенската рафинерия „Плама".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5853 |15.06.2010 Р. Петков: Усилията ми по "Маргините" не бяха напразни . 17| 5831 |06.06.2010 И. Инджев и Р. Петков в спор за Първанов . 6| 4718 |06.06.2010 Р. Петков: Грешка е да се придърпа за ушите шеф на ЦРУ . 0| 5108 |03.06.2010 Н.Младенов: Ще рашаваме за ПРО след срещата в Лисабон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads