Реклама / Ads
13| 5056 |01.02.2014 НОВИНИ

Р.Петков:Надявам се да не стана социалист на свободна практика

.
Много се надявам, че ще остана член на БСП. Аз мисля, че няма да ни изключат. Просто ще бъдем извадени от всички ръководни постове и така няма да има кой да задава неудобните въпроси.
 

Аз не критикувам. Аз казвам само истината. Това каза в предаването "Тази събота" по БТВ Румен Петков.

Няма да отида на Националния съвет. Предателството е общо. Ние излъгахме за АЕЦ "Белене", за тютюнопушеното, за плоския данък. Въпросът с предателството трябва да бъде разглеждан цялостно. Това, че бяха предадени хората, които ти вярват е тежък политически грях. В такъв случай ставаш и си признаваш грешката. Лошото е, че БСП май въобще не участва в управлението. Примерите са много, обясни Петков. Правителството няма алтернатива.

Нелепите кадрови назначения и решения не са грешка на правителството. Тези решения са на политическите партии, които подкрепят правителството. БСП не желае да си изпълни обещанията. Аз се възхищавам на г-н Йордан Цонев, който заяви, че ДПС ще защитава плоския данък. Значи ДПС могат да имат и да поставят условия, а БСП не може, попита риторично бившият вътрешен министър. Нямам никакво намерение да заемам ръководни постове в БСП. Има много хора, които са разочаровани от управлението на БСП. Те няма да излязат да гласуват ако нямат алтернатива. Това и правим с АБВ. Нашите депутати ще бъдат в групата на социалистите в Европарламента.

Другото, което ме дразни е задкулисието. Ние ръсим обещания от години, без да ги спазваме. В ръководството на БСП има усещането, че могат да лъжат избирателите безкрайно. АБВ е алтернатива на всичко това, категоричен беше Петков. Обществото се нуждае от няколко много важни дебати. Първият е за демографската катастрофа, защото това вече е катастрофа, а не криза. Другият е за пенсионната реформа. Последните години побъркахме хората с този проблем. АБВ иска точно това. Разговори за наболелите проблеми в държавата. Спечелването на изборите не трябва да се превръща в самоцел, обясни Петков.

Обществото се нуждае от няколко много важни дебати. Първият е за демографската катастрофа, защото това вече е катастрофа, а не криза. Другият е за пенсионната реформа. Последните години побъркахме хората с този проблем. АБВ иска точно това. Разговори за наболелите проблеми в държавата. Спечелването на изборите не трябва да се превръща в самоцел, обясни Петков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 91| 11719 |27.01.2014 Калина Крумова пристана на Бареков и партията му . 24| 4718 |21.01.2014 Цв. Кънчев: Първанов стана президент благодарение на Евророма . 10| 4754 |20.01.2014 Отечествените милионери станаха двойно повече . 10| 5027 |18.01.2014 Социалисти в Перник поискаха от Първанов да замрази АБВ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads