Реклама / Ads
20| 5425 |03.07.2014 НОВИНИ

Р. Петков: Назначението на Светлозар Лазаров е цинизъм

.
Особен вид цинизъм е назначението на Светлозар Лазаров за още 5 години. Този състав на ръководството на МВР не може да се справи със ситуацията. Ако гласуваш за Станишев получаваш Пеевски, обяви Петков. Така коментира избирането на Главния секретар на МВР и закона, както и водевила около Станишев бившият вътрешен министър и шеф в АБВ Румен Петков.
 

Той напомни за непрофесионализма в случая в Лясковец, за битките и  загражденията пред Народното събрание.Според него в системата на МВР са нанесени много удари - кадрови, структурни и др. Бившият вътрешен министър беше категоричен, че няма друг период в историята след 90-та година да се правят толкова много грешни и неадекватни промени в системата. Този закон в МВР ни връща в началото на 80-те години на миналия век.

Министърът на вътрешните работи е неспособен да оцени ситуацията. Това ръководство показа съпричастност към купуването на гласове по време на изборите. То се провали във всичко, с което се зае. Свидетели сме на поредица от неадекватни действия от съставянето на правителството, например в здравеопазването.

Питам кой сложи министъра на здравеопазването. Тя сега е в отпуска, когато системата е в колапс. Тя пирува по време на чума. Това е системен проблем, но тя е неспособна да се справи, лаконичен беше Петков.

За ситуацията в БСП Петков отговори с ирония. Долу ръцете от Станишев. Който иска оставката му работи за ГЕРБ. Какво се промени от февруари до сега? С днешна дата някой да тръгне да атакува Станишев с аргументите, че не е спазил обещанията си и е излъгал, значи къса жива плът от БСП. Той лъже от 4 години. Човекът излъгал за Брюксел - голяма работа. Той е последователен, той губи избори - спечелени избори. Тези хора от БСП не разбраха, че основният им враг е ГЕРБ, убеден е Петков. В момента АБВ е решението на левицата. В БСП лъжата е ежедневие.

Според Петков кадрова чистка в МВР тепърва предстои . Премахнаха професионалните критерии, няма вече конкурсно начало в назначенията. Влизаме в един омагьосан кръг. Не може всеки следващ да променя закона, за да смени ръководството на ДАНС. Имало ли е период, когато Делян Пеевски е назначавал хора в системата?, риторично попита бившият вътрешен министър. Държавата плаща за тези безумия в службите. Системата се нуждае от предсказуемост и приемственост. Следващото правителство ще махне това недоразумение от офиса на главния секретар и отново ще промени закона за МВР. Ако гласуваш за Станишев получаваш Пеевски, обяви Петков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 6803 |29.06.2014 Румен Петков: Да арестуват Цацаров заради КТБ . 13| 11711 |26.06.2014 Светлозар Лазаров коли и беси в МВР преди изборите . 79| 5174 |24.06.2014 Румен Петков: Станишев доказа, че за него БСП е салфетка . 38| 11116 |21.06.2014 Румен Петков: Главният прокурор се държи като политически престъпник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads