Реклама / Ads
14| 5792 |19.11.2010 НОВИНИ

Р. Петков обмисля да съди "Цецо Шестака"

.
Румен Петков
Волен Сидеров настоя главният прокурор да поиска депутатския имунитет на Румен Петков, той го обвини, че не си е пил хапчетата.
 

Като откровени лъжи определи твърденията на шефа на митниците Ваньо Танов и министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов бившият вътрешен министър и депутат от БСП Румен Петков. Танов и Цветанов. Митничар №1 разкри в сутрешния блок на БНТ днес, че бившият МВР-шеф се е срещал с братя Галеви заради преразпределяне на територии в наркобизнеса. Министър Цветан Цветанов пък потвърди това, също в ефира на БНТ и добави, че нищо не може да се докаже, тъй като СРС-та от срещата били унищожени веднага.

Румен Петков отрече специалните разузнавателни средства да са унищожени и призова Цветанов да извади заявките за използването им, както и документите, в които е посочено как са употребени те.
По мое време СРС-та не са унищожавани, категоричен бе червеният депутат. Според него в момента изниква въпросът за отговорността на вътрешния министър, който заедно с Юрген Рот оповестяват лъжи.

Петков визира и твърденията, че Никола Филчев е поръчал две убийства. Той коментира, че ако действително има данни за подобни престъпления, то тогава бившият главен прокурор трябва да бъде арестуван. Според данни на Петков в прокуратурата обаче нямат информация за поръчителство на Филчев.

Румен Петков добави, че ще се посъветва с адвокати и евентуално ще съди „Цецо Шестака". Депутатът настоя още Цветанов да извади всички доказателства по разработката за Братя Галеви. Също така той иска съдията по делото му срещу Юрген Рот да представи мотивите си за оправдателната присъда на германския журналист. Депутатът настоя съдът да представи показанията, които Ваньо Танов е дал по делото, защото има сериозно разминаване между това, което шефът на митниците е казал пред съда и това, което днес оповести в национален ефир. Петков посочи, че на срещата с Братя Галеви е бил главно в ролята на слушател. Срещата беше изключително полезна, категоричен бе Петков. Той каза още, че на нея не се е коментирало разпределение на територии.

„Цецо има тежък професионален провал по делото „Октопод”, тъй като според съда няма Октопод и Цецо сега гадае кой е в октопода. Октоподът витае на шестия етаж на човека с шестте апартамента”, коментира Петков, явно имайки предвид обвиненията към Цветанов, отправени от РЗС.

Той изтъкна, че ако заведе дело срещу вътрешния министър, може би пред съда Цветанов ще се оправдае, че се е объркал в твърденията си за Петков. Човек като го види и разбира, че се е объркал, заяви червеният депутат.

Петков добави, че е започнал да харесва Юрген Рот след последната му среща с Цветанов, защото в изказванията на журналиста прозирал замисъл в германеца към вътрешния министър: „Ей селски тарикат, сега ще видиш как ще те употребя!".

Петков коментира още: "Той таралеж ли е, Бойкодупе ли е, не знам там как си разпределят ролите."

Веднага след като Румен Петков се отправи към стаята на парламентарната група на Коалиция за България, Волен Сидеров настоя главният прокурор да поиска сваляне на депутатския имунитет на червения депутат. Лидерът на Атака твърдо застава зад днешните изказвания на министър Цветанов и Танов. Това са много тежки обвинения, заяви той.

По-късно Петков коментира позицията на Сидеров с думите: "Не мога да се откажа от имунитета си, защото ми го иска човек, който не си е пил хапчетата. Аз имам заболяване от язва и си пия хапчетата редовно. Има хора, които очевидно не спазват лекарските разписания и понякога изригват. Аз какво да направя..."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 5692 |30.10.2010 Проф. Кр. Петков: АБВ да има няколко лидери . 28| 4775 |22.10.2010 Р. Петков: Цветанов в отпуск, докато го проверяват! . 12| 5350 |14.10.2010 Румен Петков загуби съдебна битка срещу Юрген Рот . 9| 5283 |10.09.2010 К. Петков и Д. Иванов нададоха глас срещу ГЕРБ при президента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads