Реклама / Ads
27| 6210 |06.09.2010 НОВИНИ

Р.Петков: Аз съм патриот, а не лобист

.
Аз не съм лобист, а патриот. Така бившият вътрешен министър Румен Петков определи ролята си в скандала с изграждането на писта на Формула 1 край София в предаването “Тази сутрин” на bТВ.
 

Петков обясни, че единствената му цел била България да бъде на ниво във всяко отношение. Затова действал не като политик, а като ентусиаст. Депутатът от БСП даде за пример мотоциклетизма, който у нас и с неговата подкрепа достигнал до световно ниво.

Румен Петков категорично отрече да е получавал дори и 1 стотинка от Федерацията по мотоциклетизъм, която е и основният инициатор за изграждане на писта за Ф1.

Всичките ми доходи са отчетени в декларация и са публични. От бизнес не разбирам. Ако ми дадат един кашон с цигари, най-много да пропуша. От спорт пари не съм взимал, с раздразнение и ирония отговори червеният депутат. Така той се опита да разсее слуховете, че единиствено материални интереси го свързват с арабските бизнесмени и идеята за писта на Ф1 в България.

Според него скандалът с инвеститорите от Обединените арбаски емирства, които бяха представени, че искат да изградят писта на Формула 1 край столичното село Доброславци, бил насочен срещу премиера Борисов, срещу него като политик, срещу шефа на Федерацията по мотоциклетизъм Богдан Николов, заяви Петков. Така обаче се отблъсквали потенциални инвеститори, на страната се създавал лош международен имидж, а медиите генерирали измислен скандал. Той отново подчерта, че за пистата страната ни нямало да даде нито лев, както твърдял Мартин Димитров от СДС, а ще се участва само с пустееща зема.

Петков декларира от ефира, че не познава плевенския кадровик във ВСС Красьо Черния и той нямал нищо общо със скандалните имейли за заплахи и изнудване, които “шейховете” получили.

По моя информация съобщенията за посредничество и с искане на пари са пратени от Централна България, но вярвам, че МВР ще си свърши работата.

Румен Петков опроверга и слуховете, че между него и премиера Борисов имало неофициален пакт за ненападение. Това са инсинуации, аз уважавам държавността, институциите, знам къде да си слагам подписа и мойто име е било сред критикуваните от предишното управление, смята депутатът.

На въпрос на bТВ как ще гласува при подготвяния от левицата вот на недоверие на кабинета, Петков отгово лукаво: Аз съм дисциплиниран. Не трябва да се обвързват един мащабен инвестиционен проект за България с политическата ми ориентация.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5208 |16.07.2010 Костов: Лобисти губят времето на премиера . 12| 4783 |13.07.2010 ДПС са закани на гербери лобисти . 1| 5383 |12.07.2010 ГЕРБ сваля имунитета на свои лобисти? . 1| 4832 |05.07.2010 Парламентът рекордьор по калпави и лобистки закони

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads