Реклама / Ads
11| 4819 |22.07.2009 НОВИНИ

Р. Петков: Аз съм убеден патриот, републиканец и човек с достойнство

.
Румен Петков
БСП през следващите 6 месеца ще е бърсалка за всичко на новото правителство, прогнозира ексвътрешният министър.
 

Много тежък беше ударът върху БСП, но още по-тежък се оказа той върху традиционната десница, констатира по БТВ Румен Петков. България обаче не може без силна десница и без силна левица, добави той и обясни, че една от битките, които левите загубили, била на полето на морала.

Според Петков 4 ключови въпроса за БСП бързо трябва да намерят решение:

- да се съхрани доверието и енергията на 750 000 души, които са гласували доверие на партията по време на изборите. Решението му минава през Бузлуджа, където трябва да отидем със самочувствие, пожела социалистът;

- отговор на нагласите за нови лица, вкл. и на тези за нов лидер;

- съхраняване на кадрите и експертния потенциал в името на България, а не във властта. Искрено се безпокоя, че ще има чистки, обяви Петков;

- дискусията за това какво става в БСП не може да е с хоризонт до конгреса, тя трябва да опира до следващите избори
- местни и президентски, които съвпадат във времето. В противен случай, вгледани в пъпа си, ще загубим и тези битки, предупреди Румен Петков.

Въпросът с моята оставка отпуши системата и този въпрос аз съм коментирал, с когото трябва, напомни Петков, но не пожела да отговори за кого става дума. Той се върна и към оценки и успехи в работата на МВР от времето, когато го е оглавявал като вътрешен министър.

БСП трябва да отговаря на много въпроси, но не можем да търсим обясненията за изборния резултат само в себе си. Хората обаче гласуваха и срещу оклеветените, продължи той.

Аз съм човек с достойнство, убеден републиканец и патриот и го казвам не като човек, който 8 месеца свири на площада и не си плаща за това, самооцени се накрая Петков и изрази увереност, че през следващите 6 месеца БСП ще е бърсалка за всичко на новото правителство.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5018 |01.07.2009 Р. Петков: Експертен кабинет - последен ход преди нови избори . 12| 5086 |08.06.2009 Р. Петков: ГЕРБ играе с хора, които не знаят къде отиват, а ние предлагаме държавници . 15| 5000 |27.04.2009 Р. Петков: Я. Янев е инструмент, а това е страшно за държавата . 43| 5429 |24.03.2009 Р. Петков: ГЕРБ + Ив. Костов - страшни за държавата и бизнеса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads