Реклама / Ads
17| 5678 |07.08.2013 НОВИНИ

Р. Петков скочи на Ревизоро: Той е обида за Плевен и БСП

.
„Назначаването на Емил Димитров за главен секретар на Плевен е обида за партиите в Плевен - каза Румен Петков по повод назначението на бившия директор на Агенция „Митници" Емил Димитров - Ревизоро за главен секретар на Областна администрация-Плевен.
 

Плевенска област е голяма и тежка област и на нея й трябва ефективен главен секретар, който да я познава. Назначението на Емил Димитров, външен за областта човек, буди много въпроси.

„Аз съм озадачен от това назначаване. Много се надявам това назначение да е някаква необичайна форма на хумор. Толкова ли в Плевен няма човек, който да отговаря на критериите, че трябва да бъде назначен непременно външен. Вторият въпрос е чия кандидатура е. Известно е, че областният управител Илиян Йончев е от квотата на ДПС. Чия кандидатура е главният секретар? Защото БСП няма нищо общо с тази кандидатура и това ще смути много нашите кметове и нашите активисти.

Функционалните задължения на главния секретар са изключително сериозни и те предполагат едно много добро познаване не само на нормативната уредба и на материята, но и на територията, на кадрите, с които се работи. Един външен човек много по-трудно би се справил, особено в такава напрегната ситуация, каквато имаме сега", посочи Петков.

 „Това е обида разбира се и за политическите партии в Плевен, защото това, че никой не се интересува от тяхното мнение и от мнението на БСП, е едната страна на въпроса. Но това е една много ясна оценка за кадровия потенциал, с който разполагат тези партии. Тоест областният управител казва на БСП - вие нямате човек, който може да изпълнява тези задължения. Това е обидно за самия Емил Димитров, защото той е външен за областта човек, но е обидно преди всичко за БСП и за жителите на Плевен и на областта. На тях им се казва с такова назначение, че ние търсим външен човек, защото в Плевен нямаме отговарящ на критериите кандидат. Чудя се с какъв акъл Емил Димитров е приел едно такова решение. Това в крайна сметка е негов избор. Но пак казвам - решението е достатъчно обидно и то не бива да бъде оставено по този начин. Може би трябва да се започне с ревизия с решението за областния управител и тук ДПС носят своята отговорност, защото той е от тяхната квота. Чрез това кадрово решение - Емил Димитров, ДПС казват, че техният областен управител вижда, че в Плевен няма хора и затова търси външни", каза още бившият вътрешен министър.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5923 |29.07.2013 Р. Петков: Белият автобус беше като да изпращаш сватбари пред всички камери . 55| 5208 |20.07.2013 Р. Петков: Партията не обърна на Лилов достатъчно внимание . 84| 10285 |13.07.2013 Румен Петков: Станишев е готов да унищожи БСП . 15| 6658 |05.07.2013 Емил Димитров - Ревизоро: Мафията трайно се е настанила в митниците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads