Реклама / Ads
35| 5235 |26.03.2014 НОВИНИ

Р. Петков: Станишев и Манолова се провалиха тежко

.
Румен Петков Източник: Булфото
Тежък провал за БСП, лично на Сергей Станишев и Мая Манолова, е Изборният кодекс и формирането на ЦИК, който води до нулева степен на доверие.
 

Това заяви Румен Петков пред Фокус. „В ЦИК има изключително стойностни хора, почтени и редовни. Прави впечатление, че в цялата тази ситуация председателят на БСП блести с отсъствието си от страната в ключови моменти.” Пример за това Петков нарече Консултативния съвет за национална сигурност, който се занимава с един изключително важен момент за България и за ЕС - ситуацията между Украйна и Русия.

Председателят на ПЕС и председател на БСП е някъде в чужбина, в уважавана от мен държава, където се провежда среща на един гражданин с друг гражданин. Това е несериозно”, посочи Петков. Според него, това е обидно отношение към КСНС и страх да се заеме определена позиция.

По какъв начин цялата тази ситуация би се отразила на предстоящите евроизбори, Петков коментира: „Първо, надали беше необходимо да се приеме на спринт Изборният кодекс. А той беше приет далеч след срока, в който Мая Манолова и Сергей Станишев бяха обещали. Второ, да сменяме ЦИК практически в края на възможния срок, с което действие я поставихме в „цайтнот” – тя няма никакво време сега да окомплектова документите за изборите, да напише правилата.

Ние сме свидетели, когато с правилата за работата на ЦИК се донаписва нормативната уредба, закона, засягащ Изборния процес”, каза той.

Обществото е отвратено, и от всичко това потърпевша ще е БСП, защото именно тази партия е обещала, че кодексът ще бъде приет до Нова година. Именно те бяха водещият фактор в приемането на кодекса, именно те бяха изолирани от разговорите за решаване на тежкия проблем, който сами създадоха.

ДПС и ГЕРБ показаха, че БСП е проблем – това е много унизително за БСП и парламентарната им група, каза още Румен Петков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 72| 5402 |26.03.2014 Борисов: На Станишев президентът му бил виновен . 51| 5016 |25.03.2014 Манолова се гневи; президентът вършел безобразия . 150| 9668 |25.03.2014 Станишев: Скандално! Плевнелиев се призна за президент на ГЕРБ . 17| 5844 |24.03.2014 Братът на Станишев: Бих хвърлил бой на клеветниците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads