Реклама / Ads
15| 5157 |05.02.2014 НОВИНИ

Р. Петков: Станишев е поел ангажимент да не се строи АЕЦ "Белене"?

.
Източник: Булфото
Трябва да се пита Станишев пред кого е поел ангажимент да не се строи АЕЦ "Белене". Така коментира Румен Петков новината за оттеглянето от "Атака" на предложението им в пленарна зала да се дискутира въпросът за размразяване на проекта за втора атомна електроцентрала.
 

"Атака тихомълком изтегли предложението си за гледане в пленарната зала на парламента за размразяване на АЕЦ "Белене". Това е ярък пример за задкулисие. Веднага този акт поставя няколко въпроса - каква е цената. Неминуемо изниква и още един въпрос, който трябва да се зададе на Сергей Станишев - пред кого е поел ангажимент да не се строи АЕЦ "Белене". Няма обяснение, след като и консултантите заявиха, че атомната енергия е най-сигурна и затова трябва да се пита още каква цена ще плати българския народ", коментира Румен Петков, който бе в Добрич за откриването на офис на движение "АБВ".

Пред медиите Петков обяви, че засега движението, което вече има регистрация, ще набира симпатизанти чрез електронна платформа, във Фейсбук и по места в офисите, които разкрива. Със себе си той носеше и папка с подписи на 1500 души, активисти на БСП, като изтъкна, че някои от тях са и делегати на предстоящия партиен конгрес и подчерта, че действията на ръководството на партията показват, че някои я имат за "бащиния".

"В този момент трябва да работим по организацията и подготовката на евроизборите. Ние не целим разкол в БСП, а искаме да разширим влиянието на левицата", каза Петков. Той изрази надежда, че на евровота движение "АБВ" ще има достатъчно застъпници, които да бъдат допуснати в районните и секционни избирателни комисии, като припомни, че и ГЕРБ са имали своите застъпници, без за това да има правно основание при първото им явяване на избори.

Лице на движението в Добрич е Владимир Калчев, който бе сред поставените в партийния фризер. Той отново обяви, че на 1 февруари е депозирал оставката си като общински председател и добави: "Няма да преча на колегите да вървят напред, като се надявам отношенията БСП - АБВ в Добрич да бъдат в конструктивен дух".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 63| 6884 |04.02.2014 Софиянски:С комуниста Борисов и Станишев нямаме работа . 24| 5018 |04.02.2014 Станишев доволен от единодушието на Консултативния съвет . 33| 5610 |02.02.2014 Станишев: БСП се противопостави на плячкосването на ГЕРБ . 22| 6065 |01.02.2014 Станишев плаши и с изключване от БСП отцепниците от АБВ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads