Реклама / Ads
50| 6255 |01.05.2011 НОВИНИ

Р. Петков: Ценностната система на МВР е удари, бой!

.
Румен Петков Източник: Булфото
Това е един рецидив в МВР, това е рецидив на министъра на вътрешните работи. Нали не се съмнявате, че Николай Цонев ще осъди България и за това плащаме ние с данъците си, заради безумието на министър Цветанов. Аз съм убеден, че всички в левицата, включително и ръководството, съзнават значимостта на кандидатурата, защото един провал на първия вот на президентските избори би довел до катастрофа на м
 

Това каза бившият вътрешен министър Румен Петков в предаването „Неделя 150" по БНР по повод разпространените кадри от ареста на Тенчо Попов.

„Аз не допускам, че в академията на МВР са обучавани служители да арестуват в болница човек в тежко здравословно състояние. Нали не се съмнявате, че Николай Цонев ще осъди България и за това плащаме ние с данъците си, заради безумието на министър Цветанов. Премиерът Борисов трябва да сложи край на тези неща", каза още Петков.

Според него със случая в ареста на Тенчо Попов трябва да се види кой е инструктирал полицаите. Това обаче не може да стане без да се създаде анкетна комисия, категоричен е Петков, който намекна, че в противен случай полицаите няма да бъдат наказани.

„Въпросът е за ценностната система на МВР. Днес нашата ценностна система е бой, удари", заяви още Петков и припомни, че БСП ще сигнализира ЕК.

Считам, че факторът ДПС на тези президентски избори може да реши въпроса в една или друга посока и който подценява ДПС допуска много голяма грешка. Много е лесно да се движим на гребена на вълната, да плюем, да ругаем, но когато дойде мига, когато трябва да се взимат здравите и солидни решения нещата стоят по малко по-различен начин, допълни депутатът.

Петков заяви още, че засега в левицата доминират гласовете за издигането за президентската кандидатура на Стефан Данаилов. „От всички фактори прозвуча надеждата Стефан Данаилов да се кандидатира за президент. Стефан Данаилов е човек, който не се нуждае от легитимация и представяне. Човек, който в морален, политически и в управленски план е доказал себе си", каза още Петков. По думите му обаче мнението на голяма част от левицата се разминава с това на самия Данаилов. „С риск, Стефан е човек, който много обичам и уважавам, първо като човек, след това като политик, да ми обиди, защото той е много чувствителен на тази тема. Мисля, че Стефан е нужния на България президент", допълни той.

Депутатът от БСП заяви, че левицата има много възможности за силни кандидатури и посочи Меглена Плугчиева, Ивайло Калфин и Петър Корумбашев. „Аз съм убеден, че всички в левицата, включително и ръководството, съзнават значимостта на кандидатурата, защото един провал на първия вот на президентските избори би довел до катастрофа на местните избори", коментира Румен Петков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5642 |26.04.2011 Бюрокрацията трови здравната система у нас . 24| 5780 |11.04.2011 Цачева "поправя" Уорлик за съдебната система . 2| 4951 |23.03.2011 Свидетелка по „Белнейски” се шегува със системата . 11| 5316 |16.03.2011 Депутати влязоха в жесток спор за съдебната система

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads