Реклама / Ads
11| 4732 |30.03.2015 НОВИНИ

Петков вещае: Бежанският натиск срещу България ще се засилва

.
Румен Петков
Бежанският натиск срещу България ще се засилва, заяви по БТВ Румен Петков от АБВ. Миналата година март месец той поставил въпроса, какво става с тези бежанци, които са регистрирани повече от сто на един адрес в един апартамент, но институциите не предприели никакви действия.
 
Така се показала безнаказаността и липсата на каквато и да е способност на държавата да реагира със своите инструменти.

Остават въпросите защо трябва да заобикаляме темата за трафика на наркотици, трафика на стоки с възможна двойна употреба, защо трябва да бягаме от темата за възможен приток на терористи. Не разбирам защо не сработва ефективно шахматният принцип при охраната на река Дунав. Ние там сме имали години наред добри традиции и практики. В България МВР има закупени хеликоптери, които са точно с цел облитане на зелена и синя граница. Те използват ли се, за да се контролира Дунав, попита Петков. Никой няма да може да обясни, защо два месеца не се работи по оградата, смята още той.

АБВ е част от форматите, които подкрепят правителството и въпросът с контрола много ясно е изведен като приоритет на партията, каза още той. С хеликоптерите е много по-лесно да се гарантира ефективност в наблюдението на границата ни.
Понякога имаме неприятния навик да създаваме убеждението у нашите партньори, че сме напълно разграден двор и че няма никаква ефективност и контрол. Мисля, че това, което трябва да направи сега правителството е по най-бързия начин да завърши оградата. Тя няма да реши генерално проблема, но ще го ограничи в пъти, смята Петков.

Ние охраняваме външната граница, охраняваме Европа. Това трябва да бъде споделена отговорност. Когато имаше голям бежански натиск от Либия към Италия , тогава европейската гранична полиция „Фронтекс” се ангажира с общи стъпки и действия. Не виждам, какво е по-различно тук, за да не получим осезателна помощ, в това число и финансова от ЕК, за да гарантираме сигурността, заключи Петков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 4729 |22.03.2015 Петков не пощя да се кандидатира за лидер на АБВ . 3| 4705 |13.03.2015 Стойнев: Петкова хал хабер си няма за обществената поръчка за „Южен поток” . 5| 4491 |06.03.2015 Румен Петков няма да се конкурира с Първанов за лидер на АБВ . 7| 4808 |28.02.2015 Р. Петков: АБВ намали дълга с 2 млрд. лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads