Реклама / Ads
16| 4832 |25.04.2010 НОВИНИ

Р. Петков: ВСС може да бъде разпуснат

.
Румен Петков
Една от следващите стъпки ще бъде разпускането на Висшия съдебен съвет. Такава прогноза направи бившият вътрешен министър Румен Петков.
 
Той критикува и начина, по който е арестуван Николай Цонев. Според него не е редно да се влиза в болница с качулки и автомати.

Петков изрази позиция, че не може да са виновни само съдиите за малкия брой задържани при операциите „Наглите", „Октопод" и „Лапачите" .

Той даде за пример проведената операция срещу Митьо Очите, когато са били задържани 17 души и всичките те са били осъдени, както и случаят с Куйович, който беше осъден на 17 години затвор.

Петков нападна държавата, която според него подпомагала контрабандата на цигари.: „Иначе не може да има такава контрабанда в такива количества".  През 96-97-а г. почти е нямало цигари „Парламент". Сега те са широко разпространени, но се продават без бандерол, каза Румен Петков. Той се обзаложи, че ако някой му намери цигари „Парламент" с бандерол няма да пропуши, но поне ще си запали цигара.

Кметове на БСП и председатели на общински съвети на столетницата са в очакване да ги арестуват при някоя поредна акция на МВР.

„Как започва работният ден на кмета? Ставане в 5:30, хигиена до 6:15. След това отваря входната врата, за да не я разбият антимафиотите и ляга на пода с ръце на гърба и чака. До 8:30 стои така. Ако до тогава никой не е минал да го вземе, става и отива на работа", разказа виц Румен Петков.

По време на пресконференцията председателят на Комисията на НС на БСП Младен Червеняков каза, че през последните 5 месеца се наблюдава тенденция за „една доста по-сериозна полицейщина и политизация на управлението". По думите му, се прилагат силови методи над лица, които нямат нищо общо с операциите. Той добави, че около това становище са се обединили и НДСВ, и Институтът за модерна политика. Според Червеняков тази тенденция се наблюдава и при промените в НПК и НК.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 86| 7696 |17.04.2010 Проф. Петков: Борисов ще успее само в правителство с Костов . 17| 4487 |07.03.2010 Кр. Петков: Президент и премиер да се помирят в полза на икономиката . 14| 5494 |28.02.2010 Р. Петков: Знам отговорите по казуса Куйович . 7| 5602 |11.02.2010 Р. Петков: Забравихме да благодарим на Костов, Сакскобургготски и Станишев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads