Реклама / Ads
3| 5050 |24.02.2015 НОВИНИ

Р. Петков: Замитането на "Червеи" ще е катастрофално за България

.
Румен Петков
Президентът Росен Плевнелиев много ясно подкрепи идеите на АБВ за промени в конституцията и разширяване правата на държавния глава. Политиката на референдуми също беше категорично подкрепена от президента. Тези наши идеи и предложения бяха залегнали в предизборната ни кампания.
 
Това заяви Румен Петков от АБВ в сутрешния блок на БНТ. Референдумът за АЕЦ "Белене" беше тежък удар по референдумите. БСП употребиха хората, добави Петков. След като БСП спечелиха убедително този референдум, после го загърбиха. Това накара хората да си мислят, че няма смисъл от тези инициативи.

Убеден съм, че всички други партии ще подкрепят идеята на АБВ за мажоритарни избори, продължи Петков. Ивайло Калфин провежда една много достойна политика. Неговите срещи с пенсионери, работодатели, синдикати. Политиката трябва да се прави така, чрез срещи и обсъждания.

Никой не се съмнява, че България трябва да вземем заем, за да покрием дефицита. Ние обаче не сме убедени, че трябва да се вземе толкова голям заем. При този случай парламентът беше заобиколен и сложен на колене. Държавата не излезе чрез министър-председателя си Бойко Борисов да обясни необходимостта от този дълг. Никой не разкри защо трябва да изтеглим 16 млрд., като трябва да покрием само 7 млрд.

Точката трябва да бъде изтеглена от дневния ред на Народното събрание през тази седмица. Финансовият министър трябва да ни убеди в необходимостта от този дълг и неговия точен размер, категоричен беше Румен Петков.

В МВР и ДАНС трябва да има радикални промени. Вътрешният министър Веселин Вучков трябва да има правото да избере екипа, с който да работи. Ако случаят "Червеи" отшуми, това ще е катастрофално за държавата. Трябва да станат ясни заявителите, мотивите обхвата на исканията за използване на СРС-та. Фактът, че главният секретар на МВР е заобиколен е много притеснителен. Ако тези неща не се разберат, ще имаме проблеми в сектор Сигурност, както и с нашите европейски партньори, завърши Петков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 7642 |20.02.2015 Адв. Екимджиев за Фрог: С "Червеи" се разчистват сметки между кланове в съдебната система . 7| 4581 |19.02.2015 Атанас Мерджанов: Изслушването по "Червеи" е безсмислено . 45| 5137 |19.02.2015 Цацаров тръгна срещу Янева за безобразията по "Червеи" . 20| 4473 |17.02.2015 Петков: Йовчев не направи нищо ДПС да не е в службите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads