Реклама / Ads
13| 4571 |30.01.2015 НОВИНИ

Петкова: Поразително много са съвпаденията с 2013 г.

.
Теменужка Петкова
Поразително много съвпадения има днес с януари 2013 година, заяви по БТВ министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Това ни накара да реагираме много бързо, защото никой няма полза от напрежение.
 
МЕ веднага назначи проверка, изпратихме екип да провери уредите за измерване на потребената енергия - има непломбирани електромери, има такива, които отчитат с един час разлика. сега ще установим дали показанията и това, което е влязло в отчетите на хората, действително е така. В Енерго Про системата е такава, че клиентите първо получават известие, че имат фактура и отивайки на място, виждат колко имат да плащат. В софтуеъра на дружеството не съществува възможност клиентите да проверят назад във времето потреблението си. В другите две дружества не е така, обясни Петкова.

Лицензът може да бъде отнет, ако се установи по безспорен начин условията на лицензията, но това е от компетенцията на ДКЕВР, каза министърът.

В сектор енергетика има огромен дефицит, ситуацията е достатъчно драматична. Правителството трябва да предприеме решения, които няма да са никак лесни, посочи тя. Законодателни промени щели да свият дефицита в НЕК - напр. от енергийния микс да бъдат извадени ТЕЦ-овете. Смея да твърдя, че сме на финала на преговорите с американските си партньори, каза Петкова. Имало разбиране от тяхна страна. Предоговарянето на дългосрочните договори също може да свие дефицита. НЕК има сериозни задължения към двете американски централи, близо 600 млн, повечето просрочени, но няма възможност да ги погаси. След като предоговорим, ще потърсим ресурс за изплащане.

За АЕЦ Белене е постъпило писмо от кувейтска компания, но не чрез посолството на държавата. Нуждаем се от повече време, за да съберем допълнителна информация. Начинът, по който дошло писмото, не изглеждал сериозно.

Вярвам само на документи, докато специален документ от ГАЗПРОМ за приключването на проекта не дойде, не мога да смятам, че проектът е приключил, каза министърът. Тя разговаряла с руския си колега за визията на руската страна по проекта. Новак казал, че са направили анализ и са преценили, че спазването на европейското законодателство прави за тях този проект неизгоден.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 4807 |29.01.2015 Цацаров: Не сме отчайващо изостанали, но напредъкът е много бавен . 15| 11530 |26.01.2015 Адв. Д. Филипова пред Фрог: Много хора ще загубят жилищата си заради франка . 3| 4454 |21.01.2015 Бъчварова: Изборното законодателство не е приоритет, имаме много други задачи . 14| 4882 |20.01.2015 Теменужка Петкова: Енергетиката е цъкаща бомба

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads