Реклама / Ads
0| 6060 |07.04.2016 НОВИНИ

Д-р Петров за Фрог: Москов ме изкара двигател на протестите! Да каже името ми!

.
Д-р Димитър Петров
Москов заяви днес, че трима души стоят в основата на протестите на лекарите. Единият от тях е бивш член на ръководството на Здравната каса, който е отстранен. Вероятно визира мен, но нека каже това директно. С това свое изказване ме прави велик, тъй като аз не съм в ръководството на БЛС и нямам структури зад гърба си, за да организирам протести от 1700 човека. Това заяви пред Фрог нюз бившият подуправител на НЗОК д-р Димитър Петров.
 

Здравният министър за втори път повтори лъжата, че съм внесъл наредба за 17 млн. лева за връщане от индустрията. Ето какъв е случаят:

 

По закон Касата трябваше да подготви наредба за отстъпки. Тя беше свързана с други подзаконови актове на министъра, които се забавиха с 2 месеца по негова вина след приемането на закона. Когато подготвихме тази наредба, първоначалният му коментар бе, че е желязна и идеална. Идеята бе връщането на отстъпки да бъде в зависимост не толкова от оборота на фирмата, колкото от ръста. В годишен план това прави 47-48 млн. лева. Този първоначален проект бе внесен на Надзорен съвет за разглеждане и там стана въпрос за това, че може да действа 4 месеца. Поради тази причина в прозореца до Нова година се събираха 17-18 млн. лв. Поставих въпроса на Надзорния съвет, че трябва да уточним, че той действа със стара дата, което го прави уязвим.

Мина се на другия вариант – подготви се наредба, която да действа от деня на влизането й с 20% отстъпка до Нова година и след Нова година с 10 %, което дава приблизително същите резултати. Този вариант беше подготвен отново по мое ръководство.

 

Нищо не съм предлагал, както говори Москов. Аз не мога да приемам наредба, тя се приема от Надзорния съвет, после отива в министерството, след това в Министерски съвет, посочи д-р Петров.    

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7867 |07.04.2016 Адв. Екимджиев за Фрог: Цветанов може да плати двестате хиляди, без да се пипа законът . 0| 8689 |07.04.2016 Ген. В. Петров за Фрог: Промените в закона за МВР са самоцелни . 0| 6606 |06.04.2016 Д-р Маринов за Фрог: Никой от държавата не слезе да ни чуе . 0| 4966 |06.04.2016 Фрогоко: Москов пак слива болници! Обединява Шуменската и Новопазарската

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads