Реклама / Ads
15| 6085 |13.02.2011 НОВИНИ

В. Петров: Конфликтът ни с В. Танов не е междуличностен

.
Валентин Петров
Всеки ден изтичат СРС-та, което показва, че е занижен контролът върху тяхното използване. С ген. В. Танов не съм в добри отношения, но конфликтът ни не е междуличностен.
 

Това каза ген. Валентин Петров в студиото на Нека говорят по БТВ.

Версиите за взрива са твърде прибързани, защото този тип разследвания са изключително трудни за разследване, коментира гостът взрива пред Галерия.

За съжаление всеки ден изтичат СРС-та, което показва, че е занижен контролът върху тяхното използване. Подслушването става от заявка от съответната служба, съдията трябва да разпореди и после министърът да го разреши. Има закон за използването на СРС. Министър Цветанов е разпоредил подслушването – такива са слуховете, които се носят в обществото, каза ген. Петров.

Записите са от СРС-та, това значи, че те са излезли от ДОТИ – МВР, обясни генералът. Безспорно е, че изнасянето им не е случайно, това напомня случай от преди 3 години. Има аналогия между двата случая – участниците са едни и същи. Това са В. Танов, А. Странджев и Росен Миленов – те и тримата се срещат и в двата случая. Може би има и други участници, които остават встрани от случая, предположи генералът.

С ген. В. Танов не съм в добри отношения, но конфликтът ни не е междуличностен, обяви Петров. Танов беше мой подчинен, а аз бях против неговото назначаване. Конфликтът започна тогава, когато започнаха да нарушават правилата на работа – изнасяха СРС-та и да се ползват не по предназначение, каза гостът и продължи: В ежедневник се изнесоха стенограми от СРС-та, например.

Румен Петков беше обвинен за срещата с братя Галеви точно от В. Танов, разказа ген. Петров и добави, че всъщност В. Танов е имал много нерагламентирани срещи.

Бяха изнасяни подробности за много разработки, припомнете си напр. Лиани, каза гетералът.

Жалко е, че човек като В. Танов за три години два пъти разклати службите по един и същ начин, завърши гостът.



Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 5041 |11.02.2011 Ал.Петров: Взривът е дело на примитивни хора . 41| 7933 |26.11.2010 Алексей Петров: Всявам страх с политическата си заявка . 32| 6112 |08.11.2010 Ал. Петров: Бях малтретиран в ареста . 24| 5758 |21.10.2010 Ал. Петров: Цветанов иска да ме отстрани физически

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads