Реклама / Ads
33| 11857 |06.08.2012 НОВИНИ

Ал. Петров остава в ареста, сензационно Канал 3 го спуква от ирония

.
Ал. Петров на път към съдебната зала
Алексей Петров остава в ареста. Считаният за глава на „Октопода” поиска да бъде пуснат с мярка „подписка”, за да си върнел нормалния живот. Софийски градски съд обаче прецени, че мястото на Трактора е зад решетките. Той е задържан на 3 май 2012 г., когато се появиха категорични данни за това, че е манипулирал и заплашвал свидетели да променят показанията си пред съда.
 
Близо четири часа магистратите заседаваха дали да променят мярката на Петров.  Днес те приеха нова тройна съдебно-медицинска експертиза за здравословното състояние на Петров. Според заключението на медиците той е в здравословно състояние, което позволява да е в затвора и да се лекува евентуално там, ако има проблеми. Експертизата отбелязва, че арестанта има невралгични проблеми от години, които на този етап могат да се лекуват в болницата на затвора, не е необходимо да бъде опериран и може да бъде лекуван с медикаменти, когато болките се изострят и рехабилитация. Медиците посочиха, че в резултат на престоя на Алексей Петров в специализираната болница в "Овча купел" състоянието му се е подобрило.

Алексей Петров се обоснова пред съда за искането за по-лека мярка с аргумента, че по никакъв начин досега не е нарушавал правилата и не е пречил на делото. "По никакъв начин не съм въздействал върху когото и да е било", опитваше се да убеди съдиите Петров.

Записите на разговорите с Пламен Устинов бяха детайлно анализирани и от прокуратурата, и от адвокатите на Алексей Петров. Трактора се опитваше да обясни на съда, че на няколко пъти казвал на Устинов да каже истината и изтъкна, че никога не се е притеснявал от показанията му. Бившият шеф в ДАНС изброил в този разговор 14 пъти, в които го питал защо лъже за един конкретен случай. Той заяви дори, че част от разговорите, които са водени, липсват от записите, приложени по делото.

Съдът сметна, че инициатор на провежданите срещи не е свидетелят Устинов, както твърдят Петров и адвокатите му, и че е от значение начинът и интонацията, с които се изговарят определени фрази по време на разговора в мандрата на брата на Петров – Огнян Петров, край Тетевен. Съдът бе ясен и категоричен, че не може да игнорира съществуването на доказателствените средства, които са представили двете страни, и прие, че тези източници са допринесли за решаването на един спорен въпрос. Според съда, налице е опит за манипулация на свидетелски показания, както и е налице опит от осуетяване на правораздаването.

Според присъствали на днешното заседание обвинението приложило елементарен трик, но защитата на петров се хванала на въдицата. Прокурорът Милко Момчев поиска СРС-тата от разговорите в мандрата на брата на Трактора край Тетевен, където Петров и адвокатката Ваня Траянова, се срещнаха със свидетеля Устинов, да бъдат слушани на закрито заседание на съда. Адвокатите на Трактора веднага скочиха и настояха тъкмо обратното - това да стане на открито заседание. Всъщност точно това искаше прокуратурата, за да чуят медиите за какво става дума.  

 

СРС-тата Алексей Петров - Пламен Устинов са фалшиви. Това каза Огнян Петров, брат на Алексей Петров, след като Тарктора бе арестуван на 3 май. Заявлението той направи пред Илиана Беновска по Радио К2.

Днес обаче самият Алексей и адвокатите му признаха, че СРС-тата са истински и по този начин опровергаха брата мандраджия.

На свой ред собственичката на Радио К2 Илияна Беновска създаде смут, нахлувайки в съдебната зала по време на заседанието. Това принуди съдия Румяна Ченалова да забрани безразборното влизане и излизане в залата, като разпореди това да става само по време на почивките.

 

Денят 6 юли ще се започни и с медийно чудо, сътворено от Канал 3. Храбрият защитник на всичко свързано с Алексей Петров изведнъж зае друга позиция и иронизира редица изяви и проникновени слова на Трактора. В коментар за делото журналист от екипа на Сашо Диков пусна кадри, в които Петров заявява специално пред камерата на Канал 3: „Това, което се случва е продължение на политическата репресия на Бойко Борисов срещу мен. Той създаде специално заради мен Специализирания съд за политически репресии. Този съд трябва да бъде закрит, защото струва милиони на данъкоплатците”.

Трактора обаче не позна, защото на делото „Октопод” бе даден ход от съдия Румяна Ченалова, бе коментарът от студиото.

След това в ефир бе заявено, че Трактора се направил на велик и коментирал в хода на делото удари от каратето, с които бил нападнал някои от свидетелите.

И още. Той твърдеше също, че свидетелите са манипулирани и им е платено от властта. Петров обаче забрави, че става дума за 180 души, иронизираха от Канал 3.  

 

От студиото припомниха също, че след като първия път Алексей Петров бе пуснат под домашен арест, за да се лекува, той се впуснал в кандидат президентската кампания, в която не постигнал фрапантни резултати...

Сарказмът продължи и в обясненията, че на Трактора му било разрешено да се лекува в болницата в Овча купел. Медиците са на мнение, че няма нужда от оперативно лечение. Е да, ама Трактора казва, че го боли, ехидно коментира Канал 3.

Журналисти предположиха, че на екипа в телевизията не е направен нужния инструктаж и хората са коментирали това, което са виждали и чували, а не това, което е трябвало да казват и да въздигат Петров в национален герой и политическа жертва.

Подобни коментари отнесе и един от адвокатите на Трактора - Васил Василев, за двойствената му позиция по темата "здраве". Отсъствието на съдия Ченалова по болест той нарече "отказ от правосъдие". Непускането от ареста на Алексей Петров от ареста заради болежките му обаче е "нарушени права".

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5831 |06.08.2012 Алексей Петров се изцерил от болежките . 19| 7292 |24.07.2012 Георги Лозанов остава начело на СЕМ след жребий . 8| 7272 |20.07.2012 Алексей Петров ще лежи в кревата на Златистия . 54| 7311 |19.07.2012 Съдът изпрати Алексей Петров в болница

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads