Реклама / Ads
38| 8889 |15.03.2013 НОВИНИ

Ал. Петров се прави на важен, искал да говори в ефир

.
Алексей Петров
Алексей Петров дойде пеша до сградата на ГДБОП. Подсъдимият по делото "Октопод" потвърди обвиненията си срещу Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Той отказа да коментира подробности, преди да бъде разпитан от експертна комисия от прокурори, предаде Росен Георгиев, репортер на Фрогнюз.
 

Алексей Петров коментира, че според негови източници отвлечената дъщеря на Евелин Банев – Брендо е добре.

„Не мога да приема като експерт, че в България се разхождат хора от Латинска Америка и Колумбия и отвличат деца, защото искали по този начин да въздействат на бащата. Това е безумно", каза Петров.

Той посочи, че е започнал собствено разследване след като бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов е замесил името му в стрелбата срещу Златомир Иванов.  Информацията, с която разполагал, обяснявала версията за мълчанието на Евелин Банев пред съда и евентуалната причина за стрелбата срещу Иванов, добави той.

На въпрос от къде черпи информация, той отговори, че като съвестен гражданин я е събирал и анализирал внимателно. Така и не стана ясно обаче откъде я е събирал.

На повече въпроси не пожела да отговаря с думите, че това е сериозна тема, която не може да се коментира в движение и очаква да бъде поканен да говори от ефира на някоя от телевизиите.

Алексей Петров бе привикан на разпит в Главна дирекция за борба с организираната престъпност във връзка с отвличането на дъщерята на Евелин Банев - Брендо - Лара Банева. Петров е бил разпитан, след като преди дни заяви пред журналисти, че има информация за отвличането на момиченцето, с която може да е полезен и очаква разследващите да го потърсят. Според Алексей Петров, Цветан Цветанов е замесил неговото име в отвличането на дъщерята на Брендо – Лара, за да отклони вниманието и прикрие истинския извършител.

Самият Петров бе замесван нееднократно в бизнеса с отвличания покрай делотo срещу "Наглите". Един от обвиняемите похитители бе споделил, че над тях има важен човек, който ги ръководи. Викали му Баро, от баровец. Наблюдатели заподозряха, че зад този мистериозен прякор стои Алексей Петров, към когото негови подчинени се обръщали по същия начин.
Трактора бе посочен и в друг случай, когато е посягано на семейство и дете. Tова стана по време на делото "Октопод". Един от основните свидетели - Георги Цветанов разказа как докато бил в ареста по фалшиви обвинения, бил поставен взрив в апартамента му, който едва не убил малката му дъщеря. Има съмнения, че зад този атентат стои Петров или негови хора.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 5666 |14.03.2013 Ал. Петров се ожали, че 3 г. го разследват за "Наглите" . 4| 5030 |14.03.2013 Проф. Н. Петров: 7-8 години й трябват на здравната реформа . 8| 5651 |13.03.2013 Проф. Николай Петров: Ще бъда посредник между лекарите и НЗОК . 65| 7057 |12.03.2013 Марин Райков: Това правителство е безпартийно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads