Реклама / Ads
23| 5576 |17.06.2010 НОВИНИ

Ал. Петров: Спецслужбите ни и чужди посолства елиминирали хора

.
Алексей Петров
Това съобщи пред журналисти арестантът Алексей Петров – Трактора. Той се закани, че покрай делото срещу него ще лъсне и кой точно е истинският „октопод на прехода”. Соченият за ръководител на организация от мафиотски тип говори пред репортери, след като бе доведен с охрана в съдебната зала, където течеше делото на ексвътрешния министър Румен Петков срещу германският писател Юрген Рот.
 
На излизане Петров – Трактора хвърли „бомба” като заяви, че през последните 10 години ключови фигури от спецслужбите използвали чужди посолства за елиминирането на хора. След това допълни, че в ДАНС и в момента действа организирана престъпна група от служители. Не каза обаче защо не е разкрил саботьорите докато е бил в ръководството на Агенцията. А и нито един журналист не го попита директно.

С много голямо удовлетворение посрещнах новината, че моето дело ще влезе скоро в съда. Колкото по-бързо стане това, толкова по-бързо ще се разбере кой е октоподът на прехода. Редица поръчкови политици ме нарекоха „октопод на прехода”. Аз нямам нищо против да бъда „октопод” в очите на политици, които разполагат с интелектуалния потенциал на риби”, заяви Алексей Петров, цитиран от Mediapool.bg.

Преди повече от месец Петров поиска от ареста среща с американския посланик, но такава му бе отказана с обяснението, че мисията няма практика да се среща и разговаря с арестанти.

През април бившият съветник в ДАНС написа писмо с искане да се разсекрети информацията, която предоставил на Парламентарната комисия за контрол на ДАНС, за начина на работа на спецслужбите в България.

В писмото си до лидера на "Атака" Волен Сидеров той намеква, че е говорил за използването от специалните служби на своеобразен модел за отстраняване на неудобните хора, включително и тяхното ликвидиране.

Тогава Сидеров отвърна, че Петров театралничи и че ако е искал е имал пълна възможност да разкрие каквото знае по въпроса.

В днешната си изява пред репортери в коридорите на Софийския районен съд той обясни, че в ДАНС и сега функционира престъпна група, която била много опасна.

Малък коментар: За пореден път Петров - Трактора хвърля медийни "бомби". Този път се оказва, че наши спецслужби, в комбина с чужди посолства, елиминирали хора, каквото и да означава това. Ако това е вярно, България трябва най-малко да скъса дипломатически отношения с тях. Представете си, че ФБР или ЦРУ ликвидират хора в САЩ с помощта на българската мисия зад гърба на Белия дом. Става роман от този сюжет, дори филм, но чак пък да е истина... Но да не подценяваме източника на информация. Той е бил в тези служби и явно знае как се ликвидират хора. Странното е, че като важна фигура в ДАНС не ги разкри и не спаси родината от тази напаст. Доста странно.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4941 |07.06.2010 А. Ангелов: Не президентът трябва да ръководи спецслужбите! . 6| 5233 |08.03.2010 Братът на Ал. Петров: От медиите разбрах, че брат ми работел под прикритие . 0| 5188 |26.02.2010 Петима в ареста, точили чужди сметки . 7| 5623 |12.02.2010 Ал. Петров: Арестът ми е политическа атака

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads