Реклама / Ads
7| 7312 |20.03.2019 НОВИНИ

Б. Петрова: Ваклин има 10 000, а не 70 000 лв. - прокуратурата го пази

.
Александър Ваклин
Поискахме да разберем какъв е произходът на доходите на предприемача Александър Ваклин, който уж ни е дал подкуп. От данъчната му декларация става ясно, че за 3 години доходите му са 10 000 лв. В същото време е дал заем от 70 бона. Това заяви в предаването ”Честно казано с Люба Кулезич” отстранената зам.-кметица на р-н ”Младост” Биляна Петрова.
 

"Прокуратурата опъва чадър върху Ваклин вместо да разследва откъде са доходите му", допълни Петрова.

 

По отношение на заведеното дело срещу нея и Десислава Иванчева, тя коментира: „Делото е поръчка. Важни документи и доказателства не ни се предоставят. Ние ги искаме, те се губят. Събитията на 16 ноември доказаха, че живеем в диктатура. Станахме свидетели на извънредно правосъдие в цялата българска история. Когато адвокатите успяха да дойдат, когато уж ни освободиха, пък после пак върнаха в ареста, заявиха, че няма такава процедура. Адвокат Савова каза, че ще напусне страната заради такива безобразия и тя го направи”.

 

„Сделките с апартаментите, като този на Цецка Цачева, станаха преди да бъдем оковани. Задържането ни бе, за да не тръгне строителството.  Утре има протест пред бл. 73 заради чудовищното застрояване. Преди ареста готвехме протест срещу застрояването. Първата градинка, която е застроена, вече е факт”, каза Биляна Петрова.

 

„Все още има какво да запазваме в „Младост”. Идеята е да ни наредят като цаци в консервна кутия”, допълни тя.

 

Десислава Иванчева обясни, че по делото й с Биляна Петрова изчезват важни веществени доказателства. „Тъжното е, че чак Америка вижда нещата, добра новина е, че ще има контрол”, посочва тя.

 

Бившата кметица алармира, че част от парковете в София ще бъдат  застроени: „СО няма достатъчно пари да изкупи зелените площи, затова парковете ще бъдат застроени”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4092 |20.03.2019 Прокуратурата обеща още акции срещу кметове . 18| 19635 |20.03.2019 Биляна Петрова за Фрог: „Артекс“ първи са подали сигнал срещу нас . 9| 18604 |20.03.2019 Само във Фрог: Президентът на Румъния връща Кьовеши начело на прокуратурата . 3| 4413 |20.03.2019 КПКОНПИ и прокуратурата подпукват Цветанов по искане на БОЕЦ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads